Managed Kubernetes

Cyso Managed Firewall

Jij de ontwikkeling van jouw applicatie, wij de rest met Managed Kubernetes

Door te werken met containers en orchestration tools kom jij mee met de laatste trends: snel gebouwde, aangepaste en geüpdatete applicaties. Verruil de klassieke oplossing voor deze agile software. De overgang naar Kubernetes is een flinke investering, met een duidelijke learning curve. Hier biedt onze infrastructuur en jarenlange Kubernetes-kennis de uitkomst.

De snelste manier om applicaties te ontwikkelen en te updaten

Cloud Infrastructure

Versnel je ontwikkelings- en deploymentproces met Managed Kubernetes.

Kies je voor Cyso Managed Kubernetes, dan nemen onze experts zorg voor implementatie, beheer, onderhoud en monitoring van het Kubernetes platform.

Zo kun jij focussen op wat er voor jou echt toe doet: de ontwikkeling van jouw applicaties.

Verhoog jouw productiviteit

Ontsnap aan de complexiteit van het beheer en onderhoud van een Kubernetes platform. Dat doen wij. Daarnaast lanceer jij jouw nieuwe toepassing sneller op de markt door alle automatisering- en schaalvoordelen. Dat is dubbel voordeel.

Veilig, compliant en betrouwbaar

Door onze certificeringen tonen we aan de kwaliteit en veiligheid van onze diensten serieus te nemen. Dankzij onze veilige en betrouwbare infrastructuur verminder je risico’s. Veiligheid en betrouwbaarheid hebben onze hoogste prioriteit.

Een unieke, hybride cloud toepassing

Onze service is infrastructuur-onafhankelijk en gericht op de managed services die hiervoor nodig zijn, inclusief ondersteuning voor hybride platformen. Van cyber defense, tot monitoring en incident support.

Laagdrempelige support op alle onderdelen

Aan de slag gaan met Kubernetes vergt veel kennis, energie en tijd. Dat gedeelte nemen wij op ons, waarbij we je 24/7 support bieden en DevOps on Demand ondersteuning tijdens het inrichten van het CI/CD proces.

Laat de Black Box aan ons over

Voor velen is Kubernetes een black box. Een complexe black box waar specifieke kennis voor nodig is die wij al jarenlang in huis hebben. Met Managed Kubernetes maken wij het jou makkelijk om Kubernetes in te zetten. Wij richten ons op de infrastructuur en nemen het configuratie werk uit handen. Zodat jij je kunt richten op het bouwen van containers en het verbeteren van je code. We helpen je met het opzetten van geautomatiseerde CI/CD pipelines om jouw deployments in goede banen te leiden. Zo leggen we de basis voor een betrouwbare en frequente build en deployment van container images met snelle en efficiënte rollbacks. Complexe techniek waar je altijd van op aan kunt.

Cyso Work Play Grow

Kubernetes service waar je altijd van op aan kunt

Wij delen onze kennis, om bedrijven te helpen groeien

De experts van Cyso helpen je graag met je vraagstukken. Dat doen we op verschillende manieren:

White Paper

Mock-up-Security-Best-Practices-PNG.3

In onze gratis white paper vind je de best practices als het gaat om cyber security, we helpen je de beste keuzes te maken voor jullie situatie.

Cloud Assessment

SaaS

Met een cloud assessment toetsten wij de volledige cloud infrastructuur op het gebied van security, compliance, kostenbeheersing en uptime.

Plan een consult

Cyso Cyber Security

Heb je een specifiek vraagstuk die je graag met één van onze experts wilt bespreken? Dat kan, maak dan een afspraak voor een gratis consult.

Managed Kubernetes

Een infrastructuur die altijd meeschaalt

Managed Kubernetes: reduceer kosten en risico’s

Werk je met Cyso Managed Kubernetes, dan werk je met een infrastructuur die meeschaalt. Door automatisch te schalen op rustige en piekmomenten zet je je resources efficiënter in en lopen de kosten niet uit de hand. Het bouwen en implementeren van nieuwe features binnen jouw applicatie naar productie verloopt soepeler en sneller, met als gevolg een kortere time to market. Zo blijft jouw dienstverlening verbeteren. Nieuwe applicaties worden schaalbaar uitgerold en het risico op fouten door handwerk is sterk gereduceerd.

Aan de slag met Managed Kubernetes

We ondersteunen je graag bij de overstap naar Kubernetes. Dat doen onze DevOps engineers middels DevOps on Demand geheel in samenwerking met jou. Het enige wat we van jou vragen is een klein beetje kennis van zaken, zodat we samen een goed functionerend plan van aanpak kunnen opzetten. De rest van de technische know how kun je aan ons overlaten.

Wil je ervaren of de uitrol en ontwikkeling van jouw applicatie goed functioneert in een Kubernetes-omgeving? We bieden je altijd de mogelijkheid om tijdelijk gratis een proof of concept te draaien.

Veelgestelde vragen

Kubernetes eenvoudig uitleggen is nog niet zo makkelijk. Maar laten we het toch proberen. Kubernetes is als een slimme verkeersregelaar voor je digitale applicaties. Het coördineert en beheert containers – kleine, op zichzelf staande eenheden van software – zodat je apps efficiënt kunt draaien, ongeacht of er één of honderden zijn. Net zoals een verkeersregelaar het verkeer soepel laat stromen, helpt Kubernetes je apps naadloos samen te werken en op de best mogelijke manier te functioneren.

Anders verwoord. Kubernetes (k8s) kan je vergelijken met een hotel. Stel je eens voor, jij runt een hotel (jouw organisatie) met verschillende kamerindelingen (containers) die allemaal moeten worden schoongemaakt en worden toegewezen aan nieuwe gasten (resource behoefte). De hotelmanager is degene die dit allemaal moet stroomlijnen. Hij regelt dit proces door de schoonmakers in te roosteren en de kamers te verdelen onder de gasten. Of als één van de gasten een feestje wil geven, moet natuurlijk het buffet en de feestzaal geregeld worden.

Samengevat: Kubernetes koppelt de vraag (van o.a. containers) aan de beschikbare resources (van o.a. nodes). Kubernetes kan ook de beschikbare resources automatisch uitbreiden, bijvoorbeeld door het toevoegen van extra nodes. Dit concept noemen we Orchestration.

Kubernetes maakt het opschalen en afschalen van je apps eenvoudig, wat betekent dat je altijd voldoende bronnen hebt om aan de vraag te voldoen. Het minimaliseert downtime, zorgt voor consistente prestaties en helpt zelfs bij het automatisch herstellen van storingen. Kortom, Kubernetes maximaliseert de betrouwbaarheid, efficiëntie en schaalbaarheid van je applicaties, wat resulteert in een vlottere gebruikerservaring en kostenbesparingen.

Kubernetes is een veelzijdig platform dat kan worden toegepast op verschillende gebruiksscenario’s om de implementatie, schaalbaarheid en beheer van gecontaineriseerde applicaties te vereenvoudigen en te verbeteren. Zo kan Kubernetes worden gebruikt voor het beheer van gecontaineriseerde applicaties, waaronder microservices, web toepassingen en gegevensverwerking. Het vergemakkelijkt continue integratie en continue implementatie (CI/CD) en biedt een hoge beschikbaarheid en flexibiliteit bij het omgaan met verschillende workloads. Kubernetes stroomlijnt het beheer van complexe applicaties met meerdere componenten, vereenvoudigt het maken van ontwikkelingsomgevingen en zorgt voor consistente uitrol in verschillende omgevingen, waaronder on-premises en cloudinfrastructuren. Het verbetert resource-efficiëntie, minimaliseert downtime en hersteltijd, en vergemakkelijkt samenwerking tussen ontwikkeling en operationele teams.

Enkele van de belangrijkste voordelen van Kubernetes zijn:

  1. Automatische implementatie, schaalbaarheid, uitrol en beheer van containerized applicaties. Het behandelt complexe taken zoals load balancing, zelfherstel en optimalisatie van resources.
  2. Schaalbaarheid: Zowel opwaarts als neerwaarts, door pods toe te voegen of te verwijderen op basis van de vraag naar resources. 
  3. Hoge beschikbaarheid: Het kan automatisch falende containers of nodes detecteren en herstellen, waardoor je applicatie robuuster wordt.
  4. Service Detectie en load balancing: Kubernetes beheert interne DNS-namen en IP-adressen voor services, waardoor het gemakkelijker wordt om services binnen het cluster te vinden. Het biedt ook load balancing voor gelijkmatige verdeling van het verkeer over verschillende pods.
  5. Automatische rollbacks en rollouts: Kubernetes maakt het mogelijk om geleidelijk nieuwe versies van je applicatie uit te rollen en, als er problemen worden ontdekt, automatisch terug te rollen naar een vorige versie. Dit minimaliseert downtime en risico’s.
  6. Declaratieve configuratie: Je kunt de gewenste toestand van je applicatie en infrastructuur beschrijven in YAML- of JSON-bestanden. Kubernetes past vervolgens de configuratie aan om de gewenste staat te bereiken en te behouden.
  7. Opslagbeheer: Er zijn verschillende opslagopties waaronder lokale opslag, netwerkopslag en cloudopslag. Dit maakt het eenvoudiger om data persistent en toegankelijk te houden, zelfs als pods worden vernieuwd of verplaatst.
  8. Multi-cloud en hybride cloud ondersteuning: Dit maakt het gemakkelijker om applicaties consistent te beheren, ongeacht waar ze worden uitgevoerd.
  9. Flexibiliteit: Kubernetes ondersteunt verschillende typen workloads, waaronder stateless en stateful applicaties, microservices en monolithische applicaties. 
  10. Community en ecosysteem: Kubernetes heeft een actieve en groeiende gemeenschap, evenals een uitgebreid ecosysteem van tools en diensten van derden die de functionaliteit ervan uitbreiden.

Kortom, Kubernetes creëert een robuuste basis voor moderne applicatie-infrastructuur, met schaalbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Kubernetes coördineert gecontaineriseerde applicaties in clusters. De master nodes beheren de applicaties en de controller-manager handhaaft gewenste staat. Worker nodes voeren containers uit, geregeld door kubelet en -proxy. Pods bundelen containers, delen netwerk en regelen de opslag. Deployments en Daemon Sets zorgen voor uitrol en schaalbaarheid. Services bieden IP en load balancing. De declaratieve YAML definieert de gewenste toestand. Kubernetes automatiseert het starten, herstellen en schalen. Het stroomlijnt app-beheer en service-ontdekking voor efficiëntie en betrouwbaarheid.

Een container is een geïsoleerde omgeving om je applicatie te kunnen runnen op de infrastructuur naar keuze. Je zal dus niet meer het probleem hebben dat de applicatie die je maakt alleen werkt op jouw computer. Containers bieden geïsoleerde omgevingen voor apps en hun afhankelijkheden, waardoor consistentie over ontwikkeling, test en productie wordt bereikt. Ze zijn draagbaar, werken overal met dezelfde configuratie, bevorderen snelle implementaties en schaalbaarheid, minimaliseren resourceverbruik en hersteltijd, vergemakkelijken versiebeheer, vereenvoudigen ontwikkelingsomgevingen, verbeteren samenwerking en versnellen CI/CD-pijplijnen, waardoor efficiënte en betrouwbare app-ontwikkeling en implementatie mogelijk zijn.

Kubernetes is een platform voor containers dat automatisering biedt voor het inzetten, schalen en beheren van gecontaineriseerde applicaties in clusters van machines. Docker is een containerisatieplatform waarmee apps en hun afhankelijkheden kunnen worden verpakt in containers voor draagbaarheid. Kubernetes coördineert de levenscyclus van containers op schaal, Docker focust op het maken van geïsoleerde omgevingen voor apps. Terwijl Docker containers creëert, beheert Kubernetes de distributie en orkestratie van die containers over meerdere nodes voor schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Cyso stories

02/02/2024

Monitoring in Kubernetes, waarom is dit belangrijk?

Als IT-specialist die werkt met Kubernetes, weet je dat het monitoren van de totale omgeving vaak gepaard gaat met complexe uitdagingen.
Terugblik KubeCon Europe 2023
02/05/2023

Terugblik KubeCon Europe 2023

Microservices en Kubernetes
07/02/2022

De opmars van Kubernetes en microservices in 2021

Het gebruik van Kubernetes en het werken met een microservices architectuur is een trend die al jarenlang in de lift zit.

Heb je een vraag over Kubernetes oplossingen?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact