Blog

Monitoring in Kubernetes, waarom is dit belangrijk?

Om een applicatie op te schalen en een betrouwbare service te bieden, is het essentieel om te begrijpen hoe de applicatie zich gedraagt wanneer deze wordt ingezet. Je kunt de prestaties van een applicatie in een Kubernetes-cluster onderzoeken door te kijken naar de containers, pods, services en de kenmerken van het algehele cluster.

 

Observability brengt gedetailleerde informatie over het gebruik van resources van een applicatie op elk van deze niveaus in beeld. Deze informatie stelt je in staat om de prestaties van je applicatie te beoordelen en potentiële knelpunten te identificeren die kunnen worden verholpen om de algehele prestaties te verbeteren.

Als IT-specialist die werkt met Kubernetes, weet je dat het monitoren van de totale omgeving vaak gepaard gaat met complexe uitdagingen. De overgang naar een gedistribueerde microservices-architectuur in een Kubernetes-cluster heeft weliswaar veel voordelen, maar brengt ook nieuwe obstakels met zich mee. Laten we enkele van deze uitdagingen verkennen en ontdekken hoe Observability als krachtige tool de sleutel is tot het overwinnen ervan.

Uitdagingen van de IT-specialist:

Onverwachte prestatieproblemen:

Je hebt vast weleens ervaren dat een applicatie die normaal soepel draait, plotseling prestatieproblemen vertoont zonder duidelijke oorzaak. Met Observability krijg je diepgaand inzicht in de prestaties van individuele microservices. Je kunt bottlenecks identificeren, resourcegebruik monitoren en abnormale gedragspatronen detecteren. Dit stelt je in staat om proactief in te grijpen voordat gebruikers de negatieve impact ervaren.

Lastige foutopsporing in kubernetes:

Het identificeren van de bron van fouten in een complexe kubernetes omgeving kan een tijdrovende taak zijn. Observability voorziet in gedetailleerde metrics logging van elke microservice-transactie. Dit maakt het mogelijk om snel door de verschillende lagen van de applicatie te navigeren en de exacte locatie van fouten te isoleren. De praktische implicatie is dat je downtime minimaliseert en gebruikerservaring optimaliseert.

Optimalisatie van resourcegebruik:

Het balanceren van resources in een Kubernetes-cluster kan lastig zijn. Door real-time inzicht in resourcegebruik helpt Observability je om onnodige kosten te vermijden. Je kunt effectief schalen op basis van de werkelijke behoefte, wat leidt tot efficiënter resourcebeheer en kostenbesparingen.

Capaciteitsplanning voor groei:

Het plannen van capaciteit voor toekomstige groei vereist nauwkeurige voorspellingen, anders loop je het risico op onverwachte infrastructuurproblemen. Observability biedt historische gegevens en trends, waardoor je betrouwbare capaciteitsplanning kunt uitvoeren. Je kunt anticiperen op groei, resources toewijzen waar dat nodig is en de stabiliteit van je Kubernetes-cluster handhaven.

Conclusie

In Kubernetes, is Observability de bondgenoot die de moeilijkheden omzet in kansen. Het biedt niet alleen inzicht in wat er gebeurt in je cluster, maar stelt je in staat om proactief te handelen, snel problemen op te lossen en je resources effectief te beheren. Door Observability te omarmen, transformeer je je monitoringstrategie van reactief naar proactief, met tastbare voordelen in termen van tijd- en kostenefficiëntie.

Cyso levert managed kubernetes met standaard Observe by Cyso, dit is beschikbaar voor al onze klanten. Hiermee monitoren wij zelf en kunnen we onze klanten veel beter inzicht geven in het presteren van hun eigen omgeving.

Wil je meer weten? Neem dat contact op!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Web application firewall
09/07/2020

Praktische toepassingen met een web application firewall

De combinatie van een WAF met toepassingen die de servers zelf in de gaten houden, zorgt ervoor dat je zeer gericht mogelijk misbruik kunt signaleren.
grootte Kubernetes cluster
07/07/2020

Kubernetes clusters grootte: groot of meerdere kleine?

In dit artikel ga ik in op de valkuilen en keuzes met betrekking op de grootte en het schalen van de Kubernetes clusters, maar ook op security.
FinData Cyso klant
06/07/2020

Klanten aan het woord: FinData

Wie zijn de klanten van Cyso en waarom werken zij met Cyso samen? FinData is klant van Cyso, weten waarom ze voor ons hebben gekozen?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact