SRE

Automatiseer je standaard taken met SRE

Wil je standaardiseren, automatiseren en je werk uit handen laten nemen, maar mis je de juiste gekwalificeerde collega’s? Je to-do-lijst blijft groeien, terwijl je ook systemen wilt onderhouden en vooruit wilt gaan. Gelukkig kan Site Reliability Engineering (SRE) je helpen om betrouwbaarheid te waarborgen in complexe IT-omgevingen.

Bij Cyso bieden we SRE-ondersteuning die jou kan helpen. We kijken samen naar jouw ambities en hoe we onze kennis kunnen inzetten om je weer op weg te helpen. Geen frustratie meer door een gebrek aan mankracht of verouderde technische kennis. We staan voor je klaar om je te ondersteunen zoals jij dat wilt.

Inzetbaar voor jouw automatiserings-vraagstukken en procesverbeteringen

Professional Services

Geniet van de voordelen van SRE voor jouw organisatie

Site reliability engineering (SRE) is een verzameling van principes en praktijken die aspecten van software engineering integreert en deze toepast op IT-infrastructuur en operaties.

Onze Site Reliability Engineers staan voor jou klaar.

Automatiseren en standariseren

Onze SRE engineers hebben de skillset om handmatig, herhalend werk te automatiseren, zodat er meer tijd beschikbaar blijft voor het verbeteren van de business.

Betrouwbaarheid verbeteren

SRE is een innovatieve aanpak voor het technisch verbeteren en waarborgen van de betrouwbaarheid van een applicatie of website in groeiende en complexe IT-omgevingen.

Wij investeren in kennis

Zodat jij dat niet hoeft te doen. Op ieder gebied bieden we ondersteuning, van het opstellen van SLO's en SLI's tot het monitoren daarvan.

Ondersteuning op SRE gebied

Een gespecialiseerd team, bestaande uit SRE engineers. We brengen jouw situatie duidelijk in kaart en stellen een krachtig actieplan met passende oplossing op.

Verminderen van Toil

Toil zijn repetitieve, handmatige taken die geen duurzame langetermijnoplossing hebben. Het zijn taken die noodzakelijk zijn voor het dagelijkse beheer van je systemen, maar die weinig tot geen waarde toevoegen aan de groei of ontwikkeling van je organisatie.

SRE streeft ernaar om toil zoveel mogelijk te verminderen of te elimineren door middel van:

 • Automatisering
 • Procesverbetering d.m.v. o.a. CI/CD
 • Analyseren van incidenten
 • SLO’s en SLI’s
Cyso Cloud

SRE voor het verminderen van toil

Cyso Managed Firewall

Focus op leren in plaats van toewijzen van schuld

Analyseren van incidenten

De focus ligt hier op het leren van incidenten in plaats van het toewijzen van schuld. Door deze benadering kan je een cultuur van transparantie, samenwerking en continue verbetering bevorderen. Dit draagt bij aan een veerkrachtiger en betrouwbaarder operationeel ecosysteem.

Hierbij wordt er gekeken naar:

 • Identificatie van het incident
 • Onderzoek naar de oorzaken
 • Analyse van de impact
 • Identificatie van leermomenten
 • Formuleren van aanbevelingen

Wij delen onze kennis, om bedrijven te helpen groeien

Plan een SRE consult

Cyso Cyber Security

Heb je een specifiek vraagstuk die je graag met één van onze experts wilt bespreken? Dat kan, maak dan een afspraak voor een gratis consult.

Gestructureerde aanpak met SLO's en SLI's

Service Level Objectives (SLO’s) zijn meetbare doelen die de gewenste betrouwbaarheid en prestaties van een service definiëren. Ze geven aan wat de verwachte beschikbaarheid of prestatieniveau van een service is gedurende een vastgeselde periode.

Service Level Indicators (SLI’s) worden gebruikt om de prestaties van een service te meten en te kwantificeren. Dit zijn meetbare metrieken of indicatoren die kunnen variëren afhankelijk van de aard van de service. 

SLO’s en SLI’s zijn de fundering van SRE

Security en Compliance

SRE waarborgt de betrouwbaarheid en prestaties in IT-operaties

Implementeren van SLO's en SLI's

SLO’s en SLI’s zorgen voor een gestructureerde benadering bij het definiëren, meten en beheren van de betrouwbaarheid van services. Door het stellen van duidelijke doelen en het monitoren van relevante indicatoren, kunnen organisaties proactief problemen identificeren, vooruitkijken naar toekomstige uitdagingen en prioriteiten stellen voor verbeteringen.

Het implementeren van SLO’s en SLI’s stelt je organisatie in staat om:

 • Beter inzicht te krijgen
 • Risico’s te beheren
 • Klantgericht te zijn
 • Continue verbetering te bevorderen

Stel jouw SRE (DevOps) dream team samen

Maak gebruik van onze specialistische kennis en ervaring, zónder te investeren in duur personeel en zónder vaste lasten. Wij staan klaar om jouw bedrijfsvraagstukken aan te pakken en werken daarbij nauw met je samen; engineer-to-engineer en team-to-team.

Aan de slag? Leg ons je vraagstuk voor en vertel ons je doelstellingen. Onze projectleiders en engineers kijken samen met jou naar de mogelijkheden en oplossingen. Hoe meer we weten, hoe beter we jouw project vorm kunnen geven.

Nadat we jouw doelstellingen hebben vastgelegd, stellen we een plan op, met daarin de doelstelling, onze oplossing, SLO’s, SLI’s en de voorwaarden die hierbij horen. Hieruit wordt duidelijk wat je precies van ons kunt verwachten.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van SRE. We gaan graag het gesprek aan!

Cyso stories

08/07/2024

Zelf Observe Dashboards maken

Het is eenvoudig om zelf dashboards te maken, mits je weet wat je wilt zien en de tijd en motivatie hebt om ermee te experimenteren. Voor vragen kan je altijd bij ons terecht!
24/05/2024

Mijn node crasht. Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn?

Met deze blog hopen we je inzicht en handvatten te bieden om inzicht te krijgen in je knelpunten. We helpen je graag bij het verbeteren van je platform!
18/03/2024

Wat is Site Reliability Engineering (SRE)?

In de basis is SRE het technisch verbeteren van de betrouwbaarheid van een applicatie of website.

Heb je een vraag over SRE?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact