SIEM en WAF

SIEM en WAF

Op zoek naar gerichte bescherming voor jouw platform of applicatie?

Snel inzetbaar, eenvoudig bij te houden, makkelijk aan te passen en schaalbaar. Dat is wat je wilt van de bescherming waarvoor je kiest. Hiervoor  ben je bij Cyso aan het juiste adres. Onze Web Application Firewalls (WAF) en Security Incident & Event Management (SIEM) toepassingen worden specifiek ingericht voor jouw platform of applicatie en kunnen direct ingrijpen als er zich iets verdachts voordoet. Geheel op maat ingericht door onze DevOps engineers.

SIEM EN WAF voor iedere organisatie

Cyber Security

Toepassingen binnen handbereik

Duur en complex in het gebruik? Dat zijn WAF en SIEM oplossingen al lang niet meer.

Cyso biedt je een oplossing die makkelijk in het gebruik is, geen tijdrovende investering vereist en gemakkelijk beheerd en geconfigureerd kan worden.

Wij zetten de basis op, zodat jij goed aan de slag kan. Tijdens het gebruik extra hulp nodig, maak dan gebruik van onze Professional Services.

Alleen relevante alerts

Door aggregatie van alerts bij WAF hoef je geen onnodige tijd te steken in irrelevante alerts. Zo hou je extra tijd over voor belangrijke zaken: verbeteringen doorvoeren aan jouw platform of applicatie.

Toepasbaar op elke cloud-oplossing

Onze WAF is flexibel, schaalbaar en voor iedereen betaalbaar. Het is toepasbaar op iedere oplossing en vergt geen hoge investeringen of operationele kosten.

Snellere én efficiënter

Met Cyso SIEM verzamel je logs centraal. Security data en bedreigen analyseren en tijdig ingrijpen wordt stukken makkelijker. Correlaties zijn snel gemaakt en blind spots zijn verleden tijd.

Verbeterde compliance

Wet- en regelgeving stelt steeds strengere eisen aan log informatie. Cyso’s SIEM vervult deze rol, waardoor je makkelijker aan het proces van auditing en compliance voldoet.

SIEM: misbruik van jouw software direct detecteren en blokkeren

Met SIEM verzamel en analyseer je activiteiten van de gehele IT-infrastructuur, zoals beveiligingsgegevens van servers, netwerkapparaten en meer. De gegevens worden centraal opgeslagen, de informatie wordt gecategoriseerd en analyses worden toegepast om trends te ontdekken. Zo detecteer je bedreigingen razendsnel, wat je in staat stelt waarschuwingen snel te onderzoeken.

De voordelen van SIEM:

 • Snellere en efficiëntere SecOps door transparantie in data en routes van een potentiële aanvaller
 • Nauwkeuriger waarschuwen tegen bedreigingen en correlaties
 • Geen blind spots meer door verbeterde zichtbaarheid van alle bronnen in je netwerk
 • Voldoen aan de compliancy checklist op het gebied van beveiliging
Cyso Mission Control

Direct ingrijpen bij bedreigingen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

SIEM en WAF

Jouw applicatie op maat beschermd

WAF: AI-gedreven firewall, specifiek voor jouw applicatie

Een WAF is de extra bescherming, bovenop een Managed Firewall tegen algemene bedreigen en kwetsbaarheden. Met de WAF van Cyso bescherm je je webapplicatie aan de hand van op maat opgestelde policies, specifiek voor jouw applicatie. Zo wordt precies bepaald welk verkeer schadelijk of juist veilig is. Hierdoor filtert, bewaakt en blokkeert de WAF kwaadwillend HTTP(S) verkeer dat naar je applicatie toe gaat en voorkom je dat ongeautoriseerde gegevens de applicatie verlaten.

De voordelen van WAF:

 • Bescherming tegen de OWASP top 10
 • Geen hoge investeringen of operationele kosten
 • Intelligent filtering van alerts met maandelijkse rapportage over actuele bedreigingen en AVG/GDPR compliance
 • 24/7 notificaties met automatische categorisering van dreigingsniveau
 • Snel en eenvoudig te configureren en aan te passen
 • Cloud-gebaseerd en eenvoudig aan te passen aan een dynamische DevOps omgeving
 • Cloud neutraal, de toepassing draait in any cloud

Aan de slag met Cyso's SIEM en WAF

Een WAF en/of SIEM oplossing automatiseren we aan de hand van de specifieke situatie van jouw organisatie en de verzamelde loggegevens. Dit doen we in drie verschillende fases om een zo goed mogelijke invulling te geven en veiligheid zo veel mogelijk kunnen waarborgen:

Fase 1: Na het bouwen van de omgeving wordt door de WAF en SIEM oplossing alle data geanalyseerd, opgeslagen en gecorreleerd.

Fase 2: We slaan aan het analyseren. Wie probeert er in de omgeving te komen en wat probeert deze te realiseren, zijn er afwijkende zaken in het verkeer te vinden, etcetera. Al deze logs worden geanalyseerd, maar er wordt nog niet automatisch ingegrepen.

Fase 3: Na het inzichtelijk maken van de logs, richten we het systeem in op jouw specifieke situatie en wensen. Hierna wordt al het overbodige verkeer automatisch herkend en afgeweerd.

Cyso’s SIEM en WAF zorgen ervoor dat een eerdere dagtaak nu maar enkele minuten werk is en er geen honderden logs handmatig bestudeerd hoeven te worden. Stap nu over en geniet ook van de voordelen!

Cyso stories

31/05/2023

Ga bewust om met opslag van data die je genereert

In dit artikel gaan we in op het concept van Data Lakes, de mogelijkheden ervan en waarom jij ook zou moeten nadenken over de aanleg ervan.
Cloud Operations
16/05/2023

Wat Cyso doet met NIST voor ijzersterke security

NIST is een securitymodel waarmee je een totaalpakket aan beveiligingsmaatregelen inricht. Een holistische kijk op security.
22/03/2023

3 Uitgangspunten voor een veilige ICT-infrastructuur

Hoe pak je de beveiliging van je infrastructuur aan? En hoe zet je kennis om in maatregelen? Sales Manager Martijn Baars en DevOps Engineer Jelmer Steenhuis vertellen erover.

Heb je een vraag over WAF en SIEM oplossingen?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact