SIEM en WAF

SIEM en WAF

Op zoek naar gerichte bescherming voor jouw platform of applicatie?

Snel inzetbaar, eenvoudig bij te houden, makkelijk aan te passen en schaalbaar. Dat is wat je wilt van de bescherming waarvoor je kiest. Hiervoor  ben je bij Cyso aan het juiste adres. Onze Web Application Firewalls (WAF) en Security Incident & Event Management (SIEM) toepassingen worden specifiek ingericht voor jouw platform of applicatie en kunnen direct ingrijpen als er zich iets verdachts voordoet. Geheel op maat ingericht door onze DevOps engineers.

SIEM EN WAF voor iedere organisatie

Cyber Security

Toepassingen binnen handbereik

Duur en complex in het gebruik? Dat zijn WAF en SIEM oplossingen al lang niet meer.

Cyso biedt je een oplossing die makkelijk in het gebruik is, geen tijdrovende investering vereist en gemakkelijk beheerd en geconfigureerd kan worden.

Wij zetten de basis op, zodat jij goed aan de slag kan. Tijdens het gebruik extra hulp nodig, maak dan gebruik van onze Professional Services.

Alleen relevante alerts

Door aggregatie van alerts bij WAF hoef je geen onnodige tijd te steken in irrelevante alerts. Zo hou je extra tijd over voor belangrijke zaken: verbeteringen doorvoeren aan jouw platform of applicatie.

Toepasbaar op elke cloud-oplossing

Onze WAF is flexibel, schaalbaar en voor iedereen betaalbaar. Het is toepasbaar op iedere oplossing en vergt geen hoge investeringen of operationele kosten.

Snellere én efficiënter

Met Cyso SIEM verzamel je logs centraal. Security data en bedreigen analyseren en tijdig ingrijpen wordt stukken makkelijker. Correlaties zijn snel gemaakt en blind spots zijn verleden tijd.

Verbeterde compliance

Wet- en regelgeving stelt steeds strengere eisen aan log informatie. Cyso’s SIEM vervult deze rol, waardoor je makkelijker aan het proces van auditing en compliance voldoet.

SIEM: misbruik van jouw software direct detecteren en blokkeren

Met SIEM verzamel en analyseer je activiteiten van de gehele IT-infrastructuur, zoals beveiligingsgegevens van servers, netwerkapparaten en meer. De gegevens worden centraal opgeslagen, de informatie wordt gecategoriseerd en analyses worden toegepast om trends te ontdekken. Zo detecteer je bedreigingen razendsnel, wat je in staat stelt waarschuwingen snel te onderzoeken.

De voordelen van SIEM:

 • Snellere en efficiëntere SecOps door transparantie in data en routes van een potentiële aanvaller
 • Nauwkeuriger waarschuwen tegen bedreigingen en correlaties
 • Geen blind spots meer door verbeterde zichtbaarheid van alle bronnen in je netwerk
 • Voldoen aan de compliancy checklist op het gebied van beveiliging
Cyso Mission Control

Direct ingrijpen bij bedreigingen

Cyber Security, hoe staan jullie ervoor?

De experts van Cyso helpen je graag met je vraagstukken. Dat doen we op verschillende manieren:

White Paper

Mock-up-Security-Best-Practices-PNG.3

In onze gratis white paper vind je de best practices als het gaat om cyber security, we helpen je de beste keuzes te maken voor jullie situatie.

Security Scan

SaaS

Met de gratis vulnerability scan van Cyso brengen we in kaart waar eventuele aandachtspunten liggen binnen jullie website of applicatie

IT vraagstuk

Cyso Cyber Security

Heb je een specifiek vraagstuk die je graag met één van onze experts wilt bespreken? Dat kan, maak dan een afspraak voor een gratis consult.

SIEM en WAF

Jouw applicatie op maat beschermd

WAF: AI-gedreven firewall, specifiek voor jouw applicatie

Een WAF is de extra bescherming, bovenop een Managed Firewall tegen algemene bedreigen en kwetsbaarheden. Met de WAF van Cyso bescherm je je webapplicatie aan de hand van op maat opgestelde policies, specifiek voor jouw applicatie. Zo wordt precies bepaald welk verkeer schadelijk of juist veilig is. Hierdoor filtert, bewaakt en blokkeert de WAF kwaadwillend HTTP(S) verkeer dat naar je applicatie toe gaat en voorkom je dat ongeautoriseerde gegevens de applicatie verlaten.

De voordelen van WAF:

 • Bescherming tegen de OWASP top 10
 • Geen hoge investeringen of operationele kosten
 • Intelligent filtering van alerts met maandelijkse rapportage over actuele bedreigingen en AVG/GDPR compliance
 • 24/7 notificaties met automatische categorisering van dreigingsniveau
 • Snel en eenvoudig te configureren en aan te passen
 • Cloud-gebaseerd en eenvoudig aan te passen aan een dynamische DevOps omgeving
 • Cloud neutraal, de toepassing draait in any cloud

Aan de slag met Cyso's SIEM en WAF

Een WAF en/of SIEM oplossing automatiseren we aan de hand van de specifieke situatie van jouw organisatie en de verzamelde loggegevens. Dit doen we in drie verschillende fases om een zo goed mogelijke invulling te geven en veiligheid zo veel mogelijk kunnen waarborgen:

Fase 1: Na het bouwen van de omgeving wordt door de WAF en SIEM oplossing alle data geanalyseerd, opgeslagen en gecorreleerd.

Fase 2: We slaan aan het analyseren. Wie probeert er in de omgeving te komen en wat probeert deze te realiseren, zijn er afwijkende zaken in het verkeer te vinden, etcetera. Al deze logs worden geanalyseerd, maar er wordt nog niet automatisch ingegrepen.

Fase 3: Na het inzichtelijk maken van de logs, richten we het systeem in op jouw specifieke situatie en wensen. Hierna wordt al het overbodige verkeer automatisch herkend en afgeweerd.

Cyso’s SIEM en WAF zorgen ervoor dat een eerdere dagtaak nu maar enkele minuten werk is en er geen honderden logs handmatig bestudeerd hoeven te worden. Stap nu over en geniet ook van de voordelen!

Cyso stories

08/03/2024

Voorkom reputatieschade met de Domein Monitor Service

Het beschermen van je merk tegen online bedreigingen is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van reputatiebehoud.
01/03/2024

Cybersecurity in 2024: Grootste bedreigingen voor bedrijven

Dit artikel werpt een diepgaande blik op de grootste cyber security bedreigingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd in 2024.
08/02/2024

Anti-DDoS Service

Onze Anti-DDoS service biedt de bescherming en gemoedsrust die je bedrijf nodig heeft in de strijd tegen DDoS-aanvallen, meer weten?

Heb je een vraag over WAF en SIEM oplossingen?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact