Nieuws

25 jaar Cyso

2022 is jubileumjaar voor Cyso

Alkmaar, 6 januari 2022. Al 25 jaar timmert Cyso succesvol aan de weg op het gebied van networking, managed cloud en cyber security. De huidige corona maatregelen verhinderen een fysiek feestje op dit moment, maar dat wordt later dit jaar alsnog goedgemaakt. Misschien tijdens de bekende Cyso Group Zomerborrel en anders op een later geschikt moment. Want het mag als een mijlpaal en unicum worden gezien dat het door drie studievrienden opgerichte bedrijf nog steeds een bekende speler op de hosting- en cloudmarkt is. Gedurende het hele jaar wordt er op diverse manieren stilgestaan bij het jubileum, zowel online als offline.

Van netwerken naar managed hosting

Tijdens hun studententijd in Amsterdam richtten Sven Visser, Paul Bankert en Tjebbe de Winter op 6 januari 1997 Cyso op. De naam is een samenvoeging van Cyber Solutions. Toen een hippe term die nog steeds actueel is. In eerste instantie legden zij zich toe op netwerk engineering en netwerkontwikkeling, maar in 1999 werd de overstap gemaakt naar managed hosting. Cyso was daarmee de eerste Nederlandse managed hoster. Het internet was net in opkomst en van digitalisering had eigenlijk nog niemand gehoord. Daar zijn deze pioniers destijds ingesprongen. De studievrienden bleken een goed team en zo groeide Cyso uit tot een succesvol bedrijf met inmiddels ruim zestig werknemers inmiddels ondergebracht in de Cyso Group dat in één pand is gevestigd aan de Wognumsebuurt in Alkmaar.

De zusterbedrijven van de Cyso Group

In de loop van de jaren is de dienstverlening uitgebreid en onderverdeeld in eigen business units die onder de Cyso Group vallen. Hierdoor kunnen alle markten inmiddels voorzien worden van kwalitatieve dienstverlening. Cyso zelf biedt Cloud Operations, DevOps on Demand, Mission Control en Cyber Security. Bij Hosting.NL kan men terecht voor shared webhosting, domeinregistratie, (zakelijke) e-mail en VPS. Fuga Cloud is de Nederlandse Cloud op OpenStack. Deze zusterbedrijven hebben de voor de sector benodigde ISO en NEN certificeringen. Sinds vorig jaar is Kings of IT onderdeel van de groep waar men terecht kan voor alles rondom een perfecte werkplek.

Betrouwbaar, betrokken en kwaliteit

Met dit jubileum blijkt maar hoe stabiel de onderneming is en als een betrouwbare partner beschouwd kan worden. Cyso is mede initiatiefnemer van IT=Alkmaar waarmee deze sector in regio Alkmaar zichtbaar wordt gemaakt en de samenwerking met andere IT partijen opzoekt waar mogelijk. Ook stond Cyso aan de wieg van de Dutch Cloud Community (Samenvoeging van ISPConnect en DHPA) waarmee de kwaliteit en standaard van de hosting- en clouddiensten in Nederland verbeterd is. Daarnaast worden diverse maatschappelijke initiatieven ondersteund zoals het jaarlijkse GirlsDay waarbij vrouwen en meisjes kennis kunnen maken met de diverse IT werkzaamheden en programmeren.

Over Cyso

Met meer dan 60 man en 25 jaar ervaring werken de teams van Cyso dagelijks aan IT-oplossingen voor zijn klanten. Oplossingen die veilig, stabiel en innovatief zijn. De mensen van Cyso vinden IT namelijk super gaaf en zijn er van overtuigd dat het van essentieel belang is voor succesvolle organisaties.

  • 25 jaar ervaring en know how: talloze andere organisaties hebben ons het vertrouwen gegeven over het beheer van hun cloud omgevingen.
  • Het gemak van outsourcen met 24×7 beschikbaarheid vanuit Cyso.
  • Cyso heeft 2 eigen datacenters in Amsterdam en 1 voor Frankfurt voor maximale toegankelijkheid en snelheid.
  • ISO 20000, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.
  • 100% Nederlandse, onafhankelijke managed services provider.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

04/06/2020

De toekomst van DevOps

Sinds het ontstaan van DevOps in 2009, is de filosofie en methode steeds meer omarmd door veel bedrijven. Wat is de toekomst van DevOps?
25/06/2013

Auto Deploy met VMware en Chef – Inleiding

In dit artikel leggen wij uit hoe wij bij Cyso ervoor hebben gezorgd dat development van onze core applicaties op één platform staat.
cyso de verborgen kosten van legacy software en applicaties
18/02/2021

De verborgen kosten van legacy software

In dit artikel gaan we dieper in op de verborgen kosten van legacy software en systemen. Want wat kost het gebruik van een legacy applicatie?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact