Nieuws

Cyso insights: kubernetes meetup 10 oktober 2019

Zo’n 30 aanwezigen werden donderdag 10 oktober ontvangen met een hapje en drankje door Cyso tijdens de Meetup over Kubernetes (k8s) die gehouden werd in De Roeter, thuisbasis van de Cyso Group. Het doel van de Meetup was de aanwezigen een duidelijk beeld te geven van de voordelen van het inzetten van Kubernetes en wanneer je het beter links kan laten liggen.

Tjebbe de Winter, CTO van Cyso, trapte af met zijn heldere visie op Kubernetes en gaf een uitleg over de termen cloud native en cloud neutral. Technical Consultant van DevOn, Remko Seelig, gaf een presentatie met goede visuele ondersteuning over het verschil tussen virtualisatie en containerization. Daarnaast werden de voordelen van Kubernetes uitgelicht en wanneer het verstandig is om in te zetten. Verder werd de Kubernetes training voor developers onder de aandacht gebracht die zij in opdracht van Cyso hebben ontwikkeld.

Product owner Pauline van Rotterdam vervolgde met een presentatie de CI/CD strategie die Cyso gebruikt en wat de ervaringen hiermee zijn. De invloed op snelheid, schaalbaarheid en marge werd aangehaald. Daarnaast werd het verschil tussen Kubernetes as a Service en Managed Kubernetes uiteengezet. DevOps engineer bij Cyso, Jelmer Steenhuizen, deelde zijn ervaringen uit de praktijk en gaf aan waar Cyso andere partijen in de praktijk bij kan ondersteunen.

Menno Commandeur, product owner van CREATE, sloot de serie presentaties af met de voordelen die Kubernetes hen brengt, maar ook welke valkuilen zij zijn tegengekomen. Hij onderstreepte de voordelen die de ondersteuning van ervaringsdeskundigen van Cyso voor CREATE heeft opgeleverd.

Tijdens de afsluitende netwerkborrel konden we concluderen dat in een korte tijd helder uiteengezet was dat je met Kubernetes veel kunt bereiken. Maar win wel eerst meer informatie in om te kunnen bepalen waar je naar toe wilt of wat je wilt behalen. En dat je als organisatie de juiste kennis in huis kunt halen indien deze niet beschikbaar is. Cyso zet graag haar kennis in om anderen de juiste beslissing te laten nemen op de inzet van Kubernetes. Laat het ons weten als je hierover met ons in gesprek wilt. Neem hiervoor contact op met Pauline van Rotterdam. Zij is telefonisch bereikbaar op 072 751 34 005 of per mail: pauline.vanrotterdam@cyso.com

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Cloud Operations
16/05/2023

Wat Cyso doet met NIST voor ijzersterke security

NIST is een securitymodel waarmee je een totaalpakket aan beveiligingsmaatregelen inricht. Een holistische kijk op security.
09/09/2021

Verbeter jouw multi-cloud netwerkconnectiviteit

Een multi-cloud constructie is soms zeer bewust gekozen, maar ook vaak het gevolg van een min of meer noodgedwongen digitale transitie.
E-commerce Berlijn EXPO
23/01/2023

E-commerce Berlin Expo 2023

Op 23 februari aanstaande neemt Cyso samen met de CysoGroup deel aan de E-commerce Berlin Expo.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact