Persberichten, Nieuws

Innovatieve aanpak legacy software

Innovatieve aanpak helpt bedrijven met legacy software naar de cloud

Cyso en Ambrero Software lanceren renovatieplan om verouderde applicaties naar de de cloud te brengen. Verouderde applicaties, ook wel legacy software genoemd, kunnen de essentiële snelheid en continuïteit voor een bedrijf behoorlijk belemmeren. De legacy software kan zeer waardevol zijn voor een onderneming en kan in het verleden bijvoorbeeld op maat gemaakt zijn. Als het echter de transitie naar de cloud in de weg zit kan het een behoorlijk dilemma opleveren. Als oplossing voor dit probleem hebben Cyso en Ambrero Software de handen ineengeslagen. De bundeling van krachten van deze twee specialisten maakt de aanpak uniek.

Als bedrijf wil je profiteren van de cloud technologie. Zeker in tijden waarin werknemers in groten getale thuis moeten werken, schaalbaarheid van applicaties gewenst is en bedrijfsprocessen door moeten gaan. Als bepaalde (bedrijf kritische) software niet meer ondersteund wordt door de leverancier dan kan dit een obstakel en zelfs een beveiligingsrisico vormen. Met dit renovatieplan kan de software aangepast worden naar een containerstructuur en hiermee naar de cloud gebracht worden en indien gewenst gemoderniseerd of herbouwd. Daarnaast worden het platform en de infrastructuur geanalyseerd en geoptimaliseerd. Na deze aanpassingen is de software weer toekomstbestendig, kan er weer geprofiteerd worden van snelle opslag, eenvoudige back-up mogelijkheden, koppelingen met andere systemen en wel zo handig: er kan er weer support geleverd worden.

’Wat uniek is aan deze aanpak: bestaande software wordt herbruikt, toekomstbestendig gemaakt en vervolgens volledig ondersteund met support.’ – Tjebbe de Winter CTO Cyso.com

CLOUD READY SCAN

Door middel van een zogenaamde cloud-ready scan wordt gekeken naar de huidige staat van de software, de benodigde stappen voor de gewenste transformatie en de toegevoegde waarde die het de klant oplevert. Op basis van deze scan wordt een renovatieplan op maat gemaakt. Hierdoor weet de klant wat er gefaseerd wordt aangepakt en wat het oplevert. De aanpak is een totaalpakket waarbij de klant een overeenkomst met zowel Cyso als Ambrero aangaat om maximaal te profiteren van dit concept.

ERVAREN SPECIALISTEN

Cyso is ruim 20 jaar actief op het gebied van hosting en cloud technologie. Cyso waakt 24×7 over de uptime van uw online applicaties. Zij adviseren en nemen verantwoordelijkheid over beschikbaarheid, betrouwbaarheid en dataveiligheid. Daarnaast helpt Cyso haar klanten om te voldoen aan de wet en regelgeving op het vlak van veiligheid en privacy. Ambrero is als softwarebedrijf 15 jaar actief en gaat met een kritische en analytische blik op zoek naar de beste manier om de doelstellingen te bereiken. Zij combineren inventarisatie- en advieswerkzaamheden met de ontwikkeling van maatwerk applicaties.

Interesse in deze aanpak voor uw legacy software? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

06/02/2023

70% van de huisartsen belt veilig en stabiel met de cloudtelefonie van Talksome

Talksome is een Nederlands softwarebedrijf met een modulair telefonieplatform dat ze zelf ontwikkelen: Compass
Cloud referentiearchitectuur
03/01/2024

Waarom een grondig Cloud Assessment belangrijk is

Hoe is de huidige IT infrastructuur opgezet, hoe zit het met beveiliging en uiteraard kijken we naar de kosten. Hoe kunnen we huidige IT infrastructuur verbeteren?
07/03/2016

Cyso behaalt ISO 20000 en NEN 7510 certificering

Cyso heeft de officiële certificeringen voor de ISO 20000 en NEN 7510 norm toegevoegd aan het reeds in bezit zijnde ISO 27001 certificaat.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact