Verslag DHPA Techday 2015

Verslag DHPA Techday 2015

26 May 2015 door in Events

Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse DHPA Techday plaats, dit keer in de Fokker Terminal in Den Haag. Deze dag door en voor techneuten uit de hostingbranche beleefde inmiddels z’n vijfde editie. Net als voorgaande jaren was Cyso met een stevige delegatie aanwezig.

Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen met een lunch. Na het openingswoord om 12.30 uur startte het programma met een inspirerende sessie van Patrick Savalle. Met een aantal leuke voorbeelden dwong hij iedereen om eens out-of-the-box te denken over verschillende zaken in de wereld om ons heen. Na deze sessie was er vervolgens alle ruimte om een rondje over de beursvloer te lopen en gesprekken aan te gaan met de diverse standhouders over de technieken die ze kunnen bieden. Gedurende de hele dag waren er daarnaast hands-on sessies en demonstraties over een breed scala aan (technische) onderwerpen.

Om half drie was het wederom de beurt aan Patrick Savalle met een lezing over de tien grootste veranderingen die we de komende tien jaar kunnen verwachten op technologisch gebied en die ons leven zullen gaan veranderen. Onze collega Gawin gaf eveneens een lezing over Phonebloks, waarbij in samenwerking met Google gewerkt wordt aan een modulaire smartphone, die we vanaf 2016 in de Nederlandse winkels kunnen verwachten.

Om 14.30 uur begon buiten in de zon het inmiddels traditionele NK serverwerpen, waar verschillende mannen en ook een aantal vrouwen (waaronder onze eigen Pauline) een poging waagden om servers zo ver mogelijk de baan op te smijten. De titel van vorig jaar werd succesvol verdedigd.

NK Serverwerpen

Aan het einde van de dag werden de sessies afgesloten met een interessant debat tussen verschillende mensen uit het bedrijfsleven en de politiek over de ‘Skills for Future Tech.’ Een serieus en belangrijk onderwerp: hoe moet Nederland er voor zorgen dat het zijn voorsprong op technologisch gebied consolideert en verbetert door het aanbieden van een passende aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven.


Lees ook: Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen – Cyso Group

Na dit serieuze programma was het tijd voor fun en werd er hevig gestreden tijdens de Pubquiz. Een gecombineerd team van collega’s van Cyso, IS Group en Amsio moest het hierin helaas net afleggen tegen de concullega’s van Intermax. Er werd afgesloten met een uitstekende barbecue onder het genot van een heerlijke borrel. Kortom, een zeer geslaagde DHPA Techday. Op naar de editie van 2016!


Bel me terug