The making of The Sting klantcase

The making of The Sting klantcase

8 March 2016 door in Hosting

Op 6 januari hebben we bij The Sting, één van Nederlands grootste retail ketens, een video klantcase op mogen nemen. The Sting is sinds 2013 klant van Cyso en heeft ons benaderd toen ze op zoek waren naar een hosting partij voor de lancering van hun webshop. Het was voor ons de derde op te nemen case, na het Nederlands Normalisatie Instituut en Enrise. Voor het maken van deze case hebben we dezelfde cameraploeg in de arm genomen als bij de eerdere video’s.

Eén van de grootste retailers van Nederland

The Sting is goed vertegenwoordigd in het Nederlands straatbeeld en zo’n grote organisatie spreekt ook voor onszelf tot de verbeelding. Cyso houdt zich met name bezig met de technische aspecten van het e-commerce kanaal van The Sting, maar uiteindelijk resulteert dat natuurlijk in een order die uitgezocht, ingepakt en verzonden moet worden. Een webshop is leuk, maar zonder goede logistiek haken klanten uiteindelijk af, omdat de levering niet op orde is.

Hoe gaat het proces na een bestelling in de webshop in z’n werk? Hoe zit het met retourneren? Wat is het verschil in dit proces met het proces in de winkels? Wie ontwerpt de kleding die The Sting verkoopt? Hoe zit het met de marketing? Een hoop interessante vragen dus. Om die processen allemaal in kaart te brengen hebben we op drie verschillende locaties van The Sting gefilmd. We zijn begonnen met filmen op het distributiekantoor in Tilburg, daarna zijn we naar de winkel op de Kalverstraat gegaan en tot slot hebben we gefilmd op het hoofdkantoor in Lijnden.

The Making of the Sting klantcase: een vol dagprogramma over drie locaties

We begonnen in Tilburg en daar hebben we gefilmd hoe een order binnenkomt, verwerkt wordt en eventueel geretourneerd wordt bij de webshop. Hier waren allerlei geavanceerde sorteermachines te zien die deze processen ondersteunen. Deze orders worden daarna weer vervoerd om de winkels te bevoorraden door heel Nederland en daarbuiten.

Daarna door naar Amsterdam, voor een opname in de winkel in de Kalverstraat.

In Lijnden, op het hoofdkantoor, hebben we gezien hoe de kleding voor de winkels wordt ontworpen, door wie en hoe er bepaald wordt welke kleding, wanneer in de etalages komt te hangen en hoe marketingacties bedacht en uitgevoerd worden. Tot slot hebben we een interview afgenomen met Willem Wijnen, Chief Marketing & E-Commerce Officer, ons vaste contact bij The Sting.


Lees ook: Microsoft belooft data op te slaan in de EU

Bekijk het resultaat van The Sting klantcase

Het was een drukke, maar vooral ook interessante dag en we hebben goed kunnen zien wat The Sting in staat stelt om zowel online als offline de verkoop in goede banen te leiden. Bent u ook benieuwd naar het resultaat?

Bekijk The Sting klantcase


Bel me terug