Blog

Seecurity en Compliance

Wat is Managed Hosting?

Met managed hosting hoef je je geen zorgen te maken over technische details, beveiligingsproblemen of update-uitdagingen. Het hostingbedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor het updaten van software, het beveiligen van je website en het optimaliseren van de prestaties.

 

De voordelen van managed hosting zijn talrijk. Het biedt een hoger niveau van beveiliging, aangezien de hostingprovider voortdurend toezicht houdt op potentiële bedreigingen en beveiligingsupdates uitvoert. Bovendien zorgt het voor betere prestaties van je website of applicatie.

 

Met managed hosting kun je je concentreren op je core business, in plaats van je zorgen te maken over technische problemen.

Het verschil tussen managed hosting en unmanaged hosting

Managed hosting is een hostingoplossing waarbij het hostingbedrijf verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van je website. Dit houdt in dat ze de technische aspecten, beveiliging en prestaties van je website voor hun rekening nemen, zodat jij je kunt concentreren op je bedrijfsactiviteiten.

Bij unmanaged hosting ben je zelf dus volledig verantwoordelijk voor onderhoud en beheer. Dit betekent dat je voldoende gekwalificeerd personeel nodig zal hebben, tijd en geld om dit te verzorgen.

Wanneer managed hosting bij Cyso?

Managed hosting is een uitstekende keuze voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten in plaats van op het beheer van hun IT-infrastructuur. Door te kiezen voor managed hosting kunnen organisaties de dagelijkse taken van serverbeheer, beveiligingsupdates en routineonderhoud overdragen aan een gespecialiseerd team. Dit bespaart niet alleen tijd en middelen, maar zorgt er ook voor dat jullie website of applicatie te allen tijde soepel draait.

DevOps on Demand

Een sterk argument vóór managed hosting is de expertise die het met zich meebrengt. Cyso beschikt over DevOps on Demand, een toegewijd team van professionals die goed thuis zijn in verschillende technische aspecten, zoals architectuur en design van infrastructuur, migratie, serverbeheer, databasebeheer en netwerkoptimalisatie. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het inhuren van een intern team of het besteden van waardevolle uren aan het trainen van bestaande medewerkers in complexe technische vaardigheden.

Schaalbaarheid

Bovendien biedt managed hosting schaalbaarheid en flexibiliteit. Naarmate je bedrijf groeit, kunnen ook de behoeften veranderen. Met managed hosting kun je je resources eenvoudig op- of afschalen op basis van verkeersschommelingen of veranderende eisen. Dit zorgt voor optimale prestaties en voorkomt eventuele verstoringen tijdens piekmomenten.

Cyber security

Een belangrijk voordeel van managed hosting op het gebied van cyber security zijn de proactieve monitoring- en bedreigingsdetectiemogelijkheden die het biedt. Bij Cyso maken we gebruik van geavanceerde technologieën en tools om de serveractiviteit, het netwerkverkeer en het applicatiegedrag voortdurend te monitoren, waardoor we verdachte of kwaadaardige activiteiten kunnen detecteren voordat deze aanzienlijke schade kunnen aanrichten. Bovendien kunnen potentiële kwetsbaarheden of zwakheden dankzij real-time monitoring onmiddellijk worden geïdentificeerd, waardoor snel actie kan worden ondernomen voordat deze gegevens in gevaar kunnen brengen of tot inbreuken kunnen leiden.

Certificering

Cyso hecht grote waarde aan betrouwbare, hoogwaardige diensten en oplossingen. Om dat te kunnen bieden aan onze klanten, hebben wij ervoor gekozen om de kwaliteit en veiligheid van onze processen en diensten te laten certificeren volgens erkende standaarden. Voor IT service management en informatiebeveiliging voldoen wij daarom aan de ISO 20000 en ISO 27001 standaarden. Daarnaast voldoen wij aan de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging voor organisaties in de Nederlandse zorgsector.

Voordelen managed hosting

Een opsomming van de voordelen van managed hosting:

  • Beheer en onderhoud uitbesteden aan een team van experts
  • Hoge beschikbaarheid
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit
  • Optimale cyber security
  • Kostenbesparing op eigen personeelskosten
  • Certificering zoals ISO 20000, ISO 27001 en NEN 7510

Wat kost managed hosting?

Omdat bij managed hosting de beheer en onderhoudswerkzaamheden uitbesteed wordt, zijn de kosten uiteraard hoger dan bij unmanaged hosting. Het verschil is wel dat er een besparing is op personeelskosten. Om te bepalen of het aantrekkelijk is op gebied van kosten is een goede inventarisatie nodig. Hiervoor kun je uiteraard een vrijblijvende afspraak maken.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

High availability omgevingen voor e-commerce
03/07/2020

High availability omgevingen voor e-commerce

Wat is nodig om de uptime van applicaties te vergroten en de totale kosten van uitval te minimaliseren? Waar moet je op letten om een high availability omgeving te realiseren?
27/01/2020

De reactie op het citrix lek. Onnodig paniekvoetbal of terecht?

De afgelopen weken stond de media bol van de berichten over een ernstig lek in Citrix software. Hoe heeft dit precies kunnen gebeuren?
Privacy please
17/11/2020

Privacy shield vervallen: geen data van Europese burgers op Amerikaanse servers

Door het vervallen van de Privacy Shield wetgeving kan het zijn dat jouw organisatie niet meer AVG compliant is. Het advies: bij twijfel, houd je data in de EU.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact