Blog

Wat is het verschil tussen uptime en availability?

Als je als bedrijf een overeenkomst sluit met een Provider voor het hosten van een website of applicatie, dan sluit je ook een SLA met elkaar.

Het doel van een SLA (Service Level Agreement) is het vastleggen van performance afspraken. 1 van deze afspraken is beschikbaarheid.

 

Maar wat is handig om op te nemen in een SLA als het gaat om beschikbaarheid?

 

Voor organisaties met een bedrijfskritische applicatie is het essentieel om performance afspraken goed vast te leggen. Dit wordt vaak gedaan in statistieken als uptime of availability. Ondanks hun gemeenschappelijk inwisselbaarheid, zijn er wel verschillen:

Wat is uptime?

Uptime duidt op het percentage tijd dat een systeem operationeel blijft onder normale omstandigheden, meestal gemeten als een percentage. Het is essentieel om te begrijpen dat uptime uitsluitend de duur weergeeft dat een machine operationeel is, zonder noodzakelijkerwijs de availability van alle diensten en toepassingen te garanderen.

Hoewel uptime tot op zekere hoogte availability kan aangeven, biedt het geen garantie.

Wat is availability?

Availability kwantificeert de waarschijnlijkheid dat een systeem functioneert zoals vereist wanneer dat nodig is, een cruciale statistiek. Met een toename van de wereldwijde adoptie van werken op afstand, maar ook het steeds meer gebruiken van digitale oplossingen in het algemeen, is het belang van naadloze availability geïntensiveerd, wat direct van invloed is op de klanttevredenheid en de organisatorische productiviteit.

Het onderscheid tussen uptime en availability is cruciaal voor het leveren van optimale klantervaringen. Terwijl uptime betrouwbaarheid benadrukt, waarborgt availability operationele continuïteit

Hoe werken we bij Cyso?

Bij Cyso hanteren we de beschikbaarheid (availability) van URL’s in onze SLA’s. Onze klanten geven 1 of meer URL’s door die we door middel van een externe, onafhankelijke dienst vanaf diverse locaties over de hele wereld meten op beschikbaarheid.
Dit is namelijk wat onze klanten belangrijk vinden, dat hun website of applicatie beschikbaar is voor de gebruikers.
Uiteraard is dit voor onze klanten inzichtelijk via ons klantenportaal en streven wij ernaar om een beschikbaarheid van 99,99% te realiseren. Dit garanderen we zelfs bij klanten met een IT infrastructuur die voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Wanneer garanderen* wij 99,99% beschikbaarheid van URL?

Het korte antwoord is: Bij dubbel uitgevoerde applicaties (verspreid over 2 datacenters), domeinnaam ondergebracht bij Cyso Group met Anycast DNS Service garanderen* wij een beschikbaarheid van 99,99%.

Wil je meer weten hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen om de beschikbaarheid van jullie website of applicatie te verbeteren, welke voorwaarden wij stellen en hoe wij dit in de praktijk aanpakken? Neem dan contact op.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Cyso Nederlandse cloud favoriet
03/03/2022

De Nederlandse leverancier is de favoriet voor cloud-diensten

De Dutch Cloud Adoptie Monitor van 2020-2021 heeft ruim 200 bedrijven ondervraagd welk type leverancier men kiest voor de cloud.
Beschikbaarheid als onderdeel van security
19/10/2020

Beschikbaarheid als onderdeel van security

Beschikbaarheid als onderdeel van security: Hoe kun je incidenten die betrekking hebben op inbraken door hackers en het lekken van gevoelige informatie voorkomen?
cyso de verborgen kosten van legacy software en applicaties
18/02/2021

De verborgen kosten van legacy software

In dit artikel gaan we dieper in op de verborgen kosten van legacy software en systemen. Want wat kost het gebruik van een legacy applicatie?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact