Nieuws

Wat is AnyCast DNS en wat zijn de voordelen?

In de digitale wereld van vandaag worden bedrijven steeds vaker geconfronteerd met cyberdreigingen, waarvan DDoS-aanvallen een van de meest verwoestende vormen zijn. Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen kunnen websites platleggen, services verstoren en aanzienlijke financiële schade veroorzaken. Maar wat als er een manier was om uw digitale infrastructuur te beschermen tegen deze aanvallen? Dat is waar Anycast DNS in beeld komt.

Bescherm tegen DNS DDOS aanvallen

Last van DNS attacks? Doordat jouw DNS informatie niet bij slechts een paar, maar op tientallen servers kan worden opgevraagd, vermindert het de kwetsbaarheid van jouw DNS beschikbaarheid aanzienlijk. Doordat bij Anycast DNS nameservers niet gericht individueel aangevallen kunnen worden, is het nagenoeg onmogelijk deze te overbelasten.

Betere DNS performance

Met Anycast DNS verbeter je jouw DNS performance omdat gebruikers overal ter wereld over lokale DNS resolvers beschikken. Deze techniek zorgt ervoor dat over de hele wereld de informatie uit jouw DNS zones lokaal aangeboden kan worden aan eindgebruikers. De latency van DNS requests blijft daarmee laag, waar de gebruiker zich ook bevindt.

Waarom AnyCast DNS

 • DDoS protection voor jouw domeinnaam
 • Wereldwijde spreiding van jouw DNS informatie
 • Snelheid: Lage latency bij het opvragen van DNS records
 • Voor een vast bedrag per maand anti-DDoS dienstverlening

Hoe helpt AnyCast DNS bij een DDOS aanval?

Bij een DDoS aanval zijn er meerdere tools die helpen om een deel van het slechte verkeer te filteren. Anycast filtert het overige verkeer over meerdere datacenters, waardoor geen een overbelast raakt. Als de capaciteit van het Anycast netwerk groter is dan het kwaadaardige verkeer dan wordt de aanval gemitigeerd.

Een CDN met Anycast vergroot de attack surface van het ontvangende netwerk zodat het DDoS verkeer wat niet gefilterd is wordt opgevangen door alle datacenters van het CDN. Door het netwerk steeds te laten groeien wordt het moeilijker om een effectieve DDoS aanval in te zetten tegen iedereen die het CDN gebruikt.

Voordelen AnyCast DNS

 • Betere beschikbaarheid door high availability

  Naast het beperken van latency kan door het gebruik van Anycast een betere beschikbaarheid gerealiseerd worden. Als er een server uitvalt, dan kan de rest van het cluster van servers die onder hetzelfde IP-adres hangt het direct overnemen.

 • Bescherming tegen DDOS-aanvallen

  Doordat jouw DNS informatie niet bij slechts een paar, maar op tientallen servers kan worden opgevraagd, vermindert het de kwetsbaarheid van jouw DNS beschikbaarheid aanzienlijk. Doordat bij Anycast DNS nameservers niet gericht individueel aangevallen kunnen worden, is het nagenoeg onmogelijk deze te overbelasten.

 • Snellere performance

  Je DNS performance wordt verbeterd doordat jouw gebruikers overal ter wereld over lokale DNS resolvers beschikken. Hierdoor wordt de informatie uit jouw DNS zones lokaal aangeboden wat zorgt voor een lage latency. Anycast is daarmee ook een perfecte toevoeging bij Edge Computing.

Waarom Bedrijven Anycast DNS Zouden Moeten Gebruiken Tegen DDoS-Aanvallen

DDoS-aanvallen kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan de reputatie van een bedrijf, financiële verliezen veroorzaken en downtime veroorzaken die de klanttevredenheid schaadt. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven Anycast DNS zouden moeten overwegen als een essentiële verdedigingslinie tegen DDoS-aanvallen:

1. Voorkom Downtime

Anycast DNS helpt om de beschikbaarheid van je diensten te handhaven, zelfs tijdens een DDoS-aanval. Dit minimaliseert de impact op je bedrijf en jullie klanten.

2. Verbeter de Gebruikerservaring

Door de snelheid van DNS-query’s te verbeteren, zorgt Anycast DNS voor een betere gebruikerservaring. Klanten kunnen snel toegang krijgen tot jullie website of services, wat de tevredenheid verhoogt.

3. Verminder Financiële Schade

DDoS-aanvallen kunnen aanzienlijke financiële schade veroorzaken, maar met Anycast DNS kun je deze risico’s verminderen en de kosten van herstel minimaliseren.

 

Anycast DNS is één van de cyber security maatregelen tegen DDos aanvallen. Wil je weten wat andere best practices zijn op gebied van Cyber Security?

Wil jij weten wat de best practices zijn op gebied van Cyber Security?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

20/12/2018

Hostingontwikkelingen in 2019: 5 aandachtspunten

De ontwikkelingen gaan snel, reden genoeg om een aantal techneuten binnen de Cyso Group aan de tand te voelen over hosting en de rol van de Managed Service Provider in 2019.
30/11/2023

Introductie van metrics monitoring en alerting

Metrics monitoring stelt je in staat om niet alleen te reageren op problemen maar ook proactief in te grijpen, waardoor je de regie hebt over jouw IT-landschap.
25 jaar Cyso
06/01/2022

2022 is jubileumjaar voor Cyso

Al 25 jaar timmert Cyso succesvol aan de weg op het gebied van networking, managed cloud en cyber security.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact