Blog

Cloud referentiearchitectuur

Waarom een grondig Cloud Assessment belangrijk is

Een Cloud Assessment biedt een gedetailleerde analyse van uw bestaande infrastructuur. Hoe is de huidige IT infrastructuur opgezet? Hoe zit het met beveiliging? En uiteraard kijken we naar de kosten. Hoe kunnen we huidige IT infrastructuur verbeteren, zowel op gebied van prestaties als kosten?

 

Zelfs als een bedrijf momenteel niet overweegt om volledig over te stappen naar de cloud, kan het laten uitvoeren van een cloud assessment nog steeds aanzienlijke voordelen opleveren. Een dergelijke evaluatie biedt waardevolle inzichten in de huidige IT-infrastructuur, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om bestaande processen te verbeteren en te optimaliseren. Het identificeren van inefficiënties, beveiligingslekken of overbodige resources stelt organisaties in staat om gerichte verbeteringen door te voeren. Dit niet alleen om de operationele efficiëntie te verhogen, maar ook om kosten te besparen en de algehele prestaties te verbeteren.

Wat komt er bij een Cloud Assessment kijken?

Infrastructuur Evaluatie: Het assessment begint met een gedetailleerde analyse van de bestaande IT-infrastructuur. Hierbij worden on-premise servers, netwerken, opslag en andere hardwarecomponenten in kaart gebracht. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke knelpunten, maar ook waar verbeteringen gerealiseerd kunnen worden op gebied van prestaties en kosten.

Beveiligingsanalyse: Een grondige beoordeling van de beveiligingsmaatregelen is essentieel. Dit omvat het onderzoeken van huidige beveiligingsprotocollen, toegangscontroles en compliance met regelgeving. Het doel is om eventuele kwetsbaarheden te ontdekken en passende maatregelen voor de cloudomgeving te plannen.

Workload Analyse: Het is van vitaal belang om de bestaande workloads te begrijpen en te evalueren welke delen van de infrastructuur geschikt zijn voor de cloud. Dit omvat het identificeren van kritieke applicaties, gegevensopslagbehoeften en prestatievereisten.

Kostenanalyse: Een gedetailleerde kostenanalyse is noodzakelijk om de financiële implicaties van de cloudmigratie te begrijpen. Hierbij worden zowel de initiële investeringen als de lopende operationele kosten in beschouwing genomen.

Wat kan er uit een Cloud Assessment komen?

Optimalisatiekansen: Het assessment kan wijzen op mogelijkheden om de bestaande infrastructuur te optimaliseren voordat deze naar de cloud wordt gemigreerd. Dit kan resulteren in kostenbesparingen en een efficiëntere werking.

Beveiligingslekken: Het kan beveiligingslekken aan het licht brengen die moeten worden aangepakt voordat gevoelige gegevens naar de cloud worden verplaatst. Een zorgvuldige aanpak is essentieel om de integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen.

Migratiestrategie: Het assessment geeft richting aan de migratiestrategie. Het kan aanbevelingen doen over welke workloads eerst moeten worden gemigreerd, de benodigde resources en de volgorde van de migratie.

Conclusie

Een grondig cloud assessment is een belangrijke stap voor organisaties die overwegen over te stappen naar de cloud. Het biedt niet alleen inzicht in de huidige staat van de IT-infrastructuur, maar stelt bedrijven ook in staat om een weloverwogen migratiestrategie te ontwikkelen. Door de voordelen te maximaliseren en de aandachtspunten aan te pakken, kunnen organisaties een soepele overgang naar de cloud realiseren en de voordelen van schaalbaarheid, efficiëntie en veiligheid plukken.

Test jouw Cloud Infrastructuur

Met een cloud assessment toetst Cyso de volledige cloud infrastructuur van jouw bedrijf op het gebied van security, compliance, kostenbeheersing en uptime.

Je kunt deze eenvoudig aanvragen via deze link

Onze experts gaan voor je aan de slag en bespreken daarna de resultaten met jullie. Cyso kan helpen bij het uitwerken van de meest geschikt IT infrastructuur, het opzetten hiervan maar ook bij migratie naar een verbeterde, nieuwe omgeving.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

04/03/2016

Beter service management met ISO 20000

Halverwege februari was het weer tijd voor de jaarlijkse audit in het kader van onze ISO 27001 certificering.
06/02/2023

70% van de huisartsen belt veilig en stabiel met de cloudtelefonie van Talksome

Talksome is een Nederlands softwarebedrijf met een modulair telefonieplatform dat ze zelf ontwikkelen: Compass
Fintech
19/10/2023

Pay. en Cyso al meer dan 15 jaar partners voor veilig betalen

Grote kans dat al je online- of pinbetalingen worden verwerkt via het betaalplatform van Pay. Pay.-CTO Mark Roeten vertelt hoe Cyso daar al meer dan 15 jaar aan bijdraagt.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact