Nieuws

Verbeter jouw multi-cloud netwerkconnectiviteit

Steeds meer bedrijven gebruiken meerdere cloud platformen voor hun applicatielandschap. Er is in toenemende mate sprake van een combinatie van private en public cloud omgevingen, soms nog in combinatie met on-premises infrastructuur. Daartussen bestaat er daarnaast ook nog eens een verschil hoe het ingezet wordt: SaaS, PaaS en/of IaaS. Deze multi-cloud constructie is soms zeer bewust gekozen, maar ook vaak het gevolg van een min of meer noodgedwongen digitale transitie.

Met name de grote public cloud providers bieden een breed scala aan diensten aan om iedereen een passende oplossing te kunnen bieden. De meeste bedrijven willen echter niet alles bij een enkele partij onderbrengen. Dat kan te maken hebben met compliancy of veiligheid, maar ook met de eigenschappen van een applicatie en de meest geschikte omgeving daarvoor. Het resultaat is dus een hybride, multi-cloud omgeving. En dat landschap wil je vervolgens zoveel mogelijk optimaliseren. En daar komt netwerkconnectiviteit om de hoek kijken.

Klassieke beveiligde netwerkverbindingen

Als je applicaties verdeeld zijn over meerdere (cloud)platformen, netwerken en locaties en je deze toch onderling met elkaar wilt laten communiceren, zal je verbindingen moeten leggen. Aangezien het vrijwel altijd data betreft die je wilt beveiligen is het rechtstreeks communiceren over het internet geen oplossing. Beveiligde privéverbindingen zijn nodig.

Over het algemeen werden daarvoor VPN’s gebruikt. Het probleem daarbij is echter dat dit vaak resulteert in een ratjetoe aan onderlinge verbindingen, leveranciers, technologie en verschillende implementaties. Een centraal overzicht ontbreekt; het beheer en het doorvoeren van wijzigingen zijn onnodig complex. Dit staat in de weg van de wendbaarheid van de organisatie en dienstverlening.

Een betere oplossing met privé netwerkconnectiviteit

In plaats van gebruik te maken van VPN’s is het ook mogelijk om directe netwerkverbindingen te leggen tussen twee cloud providers, of tussen een datacenter en een cloud platform. Dit noemen we private peering en private interconnects, via cloud en cross connects. Hiermee is het mogelijk om de complexiteit van je netwerkverbindingen aanzienlijk te vereenvoudigen. Je krijgt feitelijk de beschikking over je eigen capaciteit via de netwerk backbone van de cloud- of serviceproviders via een dedicated, virtuele privéverbinding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een E-Zorg verbinding of een directe connectie tussen twee verschillende public clouds. Je kan hiermee multicloud-connectiviteit realiseren die je hele hybride omgeving verenigt.

Dit levert verschillende voordelen op:

  • De dienst is voorzien van een uptime SLA.
  • Je hebt de beschikking over jouw eigen, gegarandeerde netwerkcapaciteit.
  • Je bespaart op kosten voor dataverkeer. Het dataverkeer loopt niet via de voordeur over het internet, maar over je eigen privéverbinding. Die kosten zijn altijd lager of flat-fee.
  • Je verbindingen zijn niet alleen versleuteld, maar daarnaast geheel privé.
  • Je hebt met minder verschillende leveranciers en contracten te maken.

Zoals je ziet zijn er voldoende redenen om te kijken naar de mogelijkheden die private netwerkverbindingen bieden. Naarmate de complexiteit en schaalgrootte van je omgeving toenemen, loont het om de mogelijkheden te onderzoeken en te overwegen. Maar het vergt wel behoorlijk wat expertise op netwerkgebied om het in te richten en vervolgens te beheren.

Cyso levert een totaaloplossing voor jouw multi-cloud netwerkconnectiviteit

Cyso kan deze oplossingen ook voor jouw hybride, multi-cloud landschap realiseren en beheren. Wij leveren daarbij een totaaloplossing waarbij we zowel jouw public cloud omgevingen als private cloud kunnen beheren en onderling verbinden. Onze sales managers en netwerkspecialisten vertellen je er graag meer over.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Microservices en Kubernetes
07/02/2022

De opmars van Kubernetes en microservices in 2021

Het gebruik van Kubernetes en het werken met een microservices architectuur is een trend die al jarenlang in de lift zit.
04/03/2016

Beter service management met ISO 20000

Halverwege februari was het weer tijd voor de jaarlijkse audit in het kader van onze ISO 27001 certificering.
cyso de verborgen kosten van legacy software en applicaties
18/02/2021

De verborgen kosten van legacy software

In dit artikel gaan we dieper in op de verborgen kosten van legacy software en systemen. Want wat kost het gebruik van een legacy applicatie?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact