Persberichten

Uitbreiding netwerk van Cyso: transit dataprovider Telia Carrier

Om zijn klanten het beste netwerk te bieden en nog beter in te spelen op de toenemende vraag naar hosting bij Europese cloudproviders, heeft Cyso zijn netwerk uitgebreid met transit dataprovider Telia Carrier uit Zweden.

Verbetering internationale routes en lagere latencies

Telia Carrier is toegevoegd als extra transit dataprovider aan het netwerk van Cyso. Hiermee worden de primaire internationale routes en latencies verbeterd voor onze klanten en gebruikers. Cyso gebruikt alleen de allerbeste transit data providers die horen bij de hoge kwaliteit die Cyso als bedrijf wil leveren.

Minder Amerikaanse afhankelijkheid

Naast de verbetering van het netwerk zelf wordt hiermee de afhankelijkheid van Amerikaanse spelers in de datanetwerken en cloud providers verkleind. Hiermee heeft ⅓ van het internationale netwerk van Cyso Europees eigenaarschap via Telia Carrier, ⅓ Amerikaans (Level 3 ) en ⅓ Aziatisch met NTT (Nippon Telegraph and Telephone). Organisaties die hun data niet buiten de EU willen opslaan omwille van de AVG of Privacy Shield zijn hiermee verzekerd van snellere connectiviteit.

Paul Bankert, managing director van Cyso: “We bedienen hiermee op zowel lange en korte termijn de belangen van onze klanten en zorgen dat de Amerikaanse bedrijven iets minder systeem dominantie hebben.”

Voorbereiding op de toekomst: De-CIX Exchange

Naast de toevoeging van Telia Carrier werkt Cyso verder aan de optimalisatie van zijn netwerk. De komende maanden zal Cyso het netwerk gaan koppelen aan de op een na grootste internet exchange DE-CIX naast AMS-IX. Ook dit versterkt het doel om de snelheid en latencies te verbeteren, maar ook meer Europees georiënteerd te raken en minder afhankelijk te worden van individuele internetleveranciers.

Over Telia Carrier

Het Zweedse bedrijf is in 1993 begonnen met het bouwen van zijn netwerk. Inmiddels omhelst het netwerk 70.000 kilometers door Europa, de Verenigde Staten en Azië. Het is het meest verbonden Tier 1 internet backbone wereldwijd en levert bandbreedte van 10 Mbps tot 1 Tbps+. De backbone van Telia Carrier is gebouwd op zijn eigen glasvezelnetwerk om congestie te vermijden en toekomstige groei mogelijk te maken. Telia levert al meer dan twee decennia bedrijfskritische IP transit capaciteit met hoge bandbreedte aan de grootste content distributeurs, ISP’s en hyperscalers.

Over Cyso

Met meer dan 50 man en meer dan 24 jaar ervaring werken de teams van Cyso dagelijks aan IT-oplossingen voor zijn klanten. Oplossingen die veilig, stabiel en innovatief zijn. De mensen van Cyso vinden IT namelijk super gaaf en zijn er van overtuigd dat het van essentieel belang is voor succesvolle organisaties.

  • 24 jaar ervaring en know how: talloze andere organisaties hebben ons het vertrouwen gegeven over het beheer van hun cloud omgevingen.
  • Het gemak van outsourcen met 24×7 beschikbaarheid vanuit Cyso.
  • Cyso heeft 2 eigen datacenters in Amsterdam voor maximale toegankelijkheid en snelheid.
  • ISO 20000, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.
  • 100% Nederlandse, onafhankelijke managed services provider.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

01/09/2023

Wat is SIEM en waarom is het belangrijk?

SIEM Monitoring (Security Incident and Event Management) in een organisatie is cruciaal voor het versterken van de cyberbeveiliging.
30/11/2023

Introductie van metrics monitoring en alerting

Metrics monitoring stelt je in staat om niet alleen te reageren op problemen maar ook proactief in te grijpen, waardoor je de regie hebt over jouw IT-landschap.
25/06/2013

Auto Deploy met VMware en Chef – Inleiding

In dit artikel leggen wij uit hoe wij bij Cyso ervoor hebben gezorgd dat development van onze core applicaties op één platform staat.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact