Blog

Terugblik 2023

Het jaar 2023 is bijna voorbij, genoeg reden om eens terug te blikken op dit jaar. Een jaar waarin veel is gebeurd binnen Cyso, we hebben mooie nieuwe klanten mogen verwelkomen, nieuwe collega’s binnengehaald en we hebben onze eerste SaaS dienst gelanceerd, Observe by Cyso!

 

Bij Cyso blijven we ontwikkelen en de trends in de markt volgen. Ook kijken we goed wat onze klanten bezighoudt en waar behoefte aan is. We maken wekelijks artikelen om onze doelgroep te helpen en informatie en kennis te delen. We hebben een overzicht gemaakt van de best gelezen artikelen van 2023.

1. Nis2: Wat is de impact voor je bedrijf?

Het best gelezen artikel is het interview met onze collega Martijn Baars over NIS2. Deze Europese richtlijnen, die komend jaar worden opgenomen in de Nederlandse wetgeving, gaan voor veel meer bedrijven gelden dan nu binnen de huidige regels het geval is.

NIS2 gaat vooral om risicomanagement. Welke mogelijke cyberdreigingen en -risico’s loopt jouw bedrijf en welke minimale maatregelen neem je om die te voorkomen? En word je toch slachtoffer, hoe zorg je dan dat je de schade beperkt, goed herstelt en snel weer verder kunt? Dat alles moet je kunnen aantonen.

Wil je meer weten over NIS2, lees het hele artikel dan hier.

2. 3 Uitgangspunten voor een veilige ICT infrastructuur

Ook het op één na best gelezen artikel heeft betrekking op cyber security, niet heel vreemd, dit is en blijft een hot item in onze branche.
In dit artikel kijken collega’s Martijn en Jelmer naar de uitgangspunten voor een veilige ICT Infrastructuur. Ze kijken naar wet- en regelgeving, NIST framework, risicoanalyse en BIV classificatie.
Een service die wij bieden om hier goed inzicht in te krijgen is een Cloud Assessment, hiermee brengen we in kaart waar kwetsbaarheden liggen en hoe dit op te lossen is.

Deze service bieden we uiteraard ook aan bij bedrijven die nog geen klant zijn van Cyso, een Cloud Assessment aanvragen kun je hier.

3. Hoeveel kost downtime per uur?

Downtime kan een aanzienlijke impact hebben op bedrijven, in ons artikel over “Hoeveel kost downtime per uur?” bieden we inzicht in de ware kosten en impact van onderbrekingen.
Helemaal voorkomen van downtime is onmogelijk, maar er zijn wel maatregelen die je kunt nemen om te zorgen dat de downtime, en dus ook de schade, beperkt blijft. Denk hierbij aan juiste tracking, verbeteren van monitoring en het up to date houden van een disaster recovery plan.
Meer weten over de kosten van Downtime, het hele artikel lees je hier.

Terugblik op lessen en vooruitzichten

Een duidelijke rode draad in de cijfers van onze artikelen is cyber security. En dat onderwerp zal ook de komende jaren belangrijk blijven. Helaas komt het nog steeds regelmatig langs in het nieuws dat bedrijven getroffen worden door cybercrime of dat er veel persoonlijke gegevens worden gestolen.
Onlangs hebben we tijdens IT=Alkmaar een presentatie gezien van Gina Doekhie die als cyber crime specialist werkt bij de Politie. Gina liet daar eenvoudig maar duidelijk zien hoe criminelen dit kunnen doen en wat er vervolgens met die gegevens kan gebeuren en wat de impact is, en dat gaat veel verder dan veel mensen denken.

Wij blijven op dit onderwerp onze kennis delen en blijven ons doorontwikkelen, zodat wij onze klanten hier zo goed mogelijk in kunnen ondersteunen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Bedankt voor een geweldig 2023!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

16/11/2021

Pentesting moet beter. Maar hoe?

Pentesting moet beter. Maar hoe? Wat maakt regelmatig pentesten een moeilijke opgave en welke kwetsbaarheden vindt men vooral?
23/11/2023

De kracht van certificering in de IT

Certificeringen verkrijgen kan behoorlijk ingewikkeld zijn, maar we zijn er om onze klanten bij elke stap te helpen met onze uitgebreide expertise.
Kwetsbaarheid
14/12/2021

De Log4Shell kwetsbaarheid

Eens in de zoveel tijd wordt de IT-wereld opgeschrikt door een beveiligingslek in software dat de hele branche in z’n grip houdt.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact