Blog

SD-WAN en Edge Computing

SD-WAN en edge computing: regel het bij Cyso

Edge Computing en Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) zijn beide hot topics op het moment. Met Edge Computing richt je jouw cloud diensten zodanig in dat deze zich zo dicht mogelijk bij jouw klanten, kantoor of eindgebruikers bevinden. Met edge computing creëer je hybride cloud omgevingen waarin je delen van jouw netwerk en infrastructuur offload naar de cloud of juist lokaal beschikbaar maakt. Daardoor profiteren je toepassingen van optimale responstijden, performance en gebruikservaring. Het resulteert in een gedistribueerde, decentrale architectuur van je platform. Met SD-WAN wordt dit vervolgens aan elkaar verbonden en over publieke verbindingen beschikbaar gemaakt door centraal beheer van versleutelde verbindingen en policy-based toegangsbeheer. Het gebruik van SD-WAN is goedkoop, geeft je veel controle en stelt je in staat om je netwerk snel en dynamisch te schalen.

INTERESSANT MAAR COMPLEX

Er zijn verschillende toepassingen waarvoor deze architectuur belangrijk kan zijn. Korte responstijden en lage latency zijn bijvoorbeeld belangrijk bij mobiele toepassingen, streaming videodiensten en games. Ook kan het vanuit een kostenperspectief interessant zijn (lagere kosten door gebruik van lokale bandbreedte bijvoorbeeld).

Maar het maakt oplossingen ook complex en in de public cloud is het slecht mogelijk (of zelfs onmogelijk) om dichtbij je gebruikers te zitten en daarmee het gewenste resultaat te bereiken. Met name voor SD-WAN geldt daarnaast dat het nieuwe techniek is waar veel kennis voor nodig is om het goed in te zetten.

Dus laten we het eenvoudig voor je maken: regel het bij Cyso. En wel om deze redenen:

ALTIJD DICHT BIJ JE KLANTEN DANKZIJ HOSTING BIJ CYSO

  • Wij bieden hostingfaciliteiten in professionele datacenters in Amsterdam. Dicht bij jouw klanten en direct verbonden met de AMS-IX, het belangrijkste internetknooppunt van Nederland. Voor het eenvoudig op- of uitschalen naar andere locaties en providers helpen we je met het ontwerp en beheer van jouw multi-cloud omgeving.
  • Cyso is als eerste partij in Nederland partner voor de nieuwste Managed SD-WAN technologie van Fortinet. Met deze dienst krijg je de beschikking over centraal netwerkbeheer over decentrale, multi-cloud locaties. Met deze dienst verzorgen wij de implementatie van SD-WAN voor een wereldwijd opererend bedrijf en zorgen daarmee voor één centraal gecoordineerde oplossing voor al haar zelfstandig opererende takken.
  • We leveren een hoogwaardige Anycast DNS dienst. Dit beschermt je onder meer tegen DNS aanvallen op je DNS infrastructuur en zorgt voor het razendsnel resolven van DNS requests, waar ook ter wereld. Hiermee realiseer je een hoge beschikbaarheid en overal lage latency en responstijden voor jouw diensten.

KIES VOOR SD-WAN EN EDGE COMPUTING BIJ CYSO

Dus regel je hosting bij Cyso. Een uitgebreid team van experts staat altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij het ontwerp en de uiteindelijke inrichting van jouw multi-cloud platform dat optimaal is ingericht voor Edge Computing en SD-WAN. Wij zijn niet voor niets al 23 jaar dé Nederlandse expert op het gebied van managed hosting oplossingen.

Neem contact met ons op

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Beschikbaarheid als onderdeel van security
19/10/2020

Beschikbaarheid als onderdeel van security

Beschikbaarheid als onderdeel van security: Hoe kun je incidenten die betrekking hebben op inbraken door hackers en het lekken van gevoelige informatie voorkomen?
07/06/2021

Het werk van een SecOps engineer – interview

Neem een kijkje in het werk van een SecOps engineer.
Microservices en Kubernetes
07/02/2022

De opmars van Kubernetes en microservices in 2021

Het gebruik van Kubernetes en het werken met een microservices architectuur is een trend die al jarenlang in de lift zit.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact