Nieuws

MyCyso interview met developers – deel 2

Achter de schermen is er hard gewerkt aan MyCyso. Wie hebben ervoor gezorgd dat het nieuwe klantenportaal gemaakt is en wat zijn de verhalen achter de techniek? Een interview met de developers achter MyCyso. Maak kennis met Nick, Sanne en Marc.

OVER MYCYSO

MyCyso is het nieuwe klantenportaal van Cyso en de vervanging van service.cyso.nl met een aantal belangrijke uitbreidingen.

 

Via MyCyso vind je jouw ingediende tickets in je persoonlijke overzichtspagina. Per ticket kan je de status en berichtgeving zien. Daarnaast vind je hier jouw contracten en facturen. Het MyCyso dashboard geeft je ook eenvoudig overzicht in de performance van jouw applicaties, zoals de uptime en latency.

Voor organisaties die afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun online dienstverlening is downtime ontzettend kostbaar. Want iedere minuut die een webshop niet online is kost geld. Als een website of applicatie eruit ligt heeft de stroomstoring niet alleen een lokale impact, maar zelfs mondiaal. Een van de manieren om dit te voorkomen is door redundantie en failovers goed geregeld te hebben.

WIE ZIJN DE DEVELOPERS ACHTER MYCYSO?

Sanne werkt sinds 2019 bij Cyso als Python developer. Binnen haar functie houdt zij zich bezig met het klantportaal MyCyso. Sanne’s werkzaamheden hebben het meest betrekking op de interne applicatie kant.

Marc werkt al 2 jaar bij Cyso als frontend developer. Waar hij in het begin vooral bezig was met de cyso.com website, richt hij zich nu op de ontwikkeling van MyCyso. Marc zorgt ervoor dat alles er goed uit komt te zien en intuïtief werkt.

Nick is al meer dan 12 jaar bij Cyso en waar hij destijds begon als DevOps engineer, heeft hij zich ontwikkeld tot een alleskunner. Voornamelijk houdt Nick zich bezig met alles wat met de techniek te maken heeft. Bij MyCyso zorgt Nick voor de architectuur, backend, deployments en data storage.

 

Hoe belangrijk is feedback van klanten en collega’s voor jullie?

Marc: “Feedback is heel belangrijk. We monitoren of klanten MyCyso gebruiken zoals we verwachten en ontworpen hebben. Als we zien dat iets anders gedaan wordt dan we verwachten, passen we dingen aan. Daarnaast vragen we ook om feedback. Als er feedback ingeschoten wordt proberen wij ook contact op te nemen met de klant. De klanten die feedback geven zullen dat ook altijd blijven doen, en die heb je nodig.”

Nick: “Je merkt wel dat als een klant de ervaring heeft dat hij terugkoppeling krijgt op zijn feedback, dat hij het ook blijft geven. We proberen met MyCyso ook de lijntjes veel korter te houden dan met Service. Klanten kunnen daadwerkelijk via de site feedback geven en we vragen er om. Maar ook intern. Iets simpels als een apart Slack kanaal aanmaken over MyCyso helpt al enorm.”

Sanne: “Aan de een kant hoop je natuurlijk altijd dat je goede feedback krijgt, maar aan de andere kant is het juist de feedback van ontevreden klanten waar iets niet werkt die ontzettend belangrijk is. Ten eerste word je geattendeerd op bugs, maar je leert ook op welke manier een klant verwacht dat hij MyCyso kan gebruiken. Het feit dat een klant de moeite neemt om het te melden is heel erg fijn.”

 

Kunnen klanten ook feedback geven/eigen ideeën aandragen en hoe hebben jullie daarin voorzien?

Marc: “Direct via MyCyso, maar ook eventueel via de accountmanager of servicedesk. Het kan op allerlei manieren.”

Nick: “Soms zetten we nieuwe features al live zonder functionaliteit, maar wel qua interface. Hiermee kunnen we zien of men überhaupt geïnteresseerd is in die feature. We vragen dan ook of mensen op de hoogte gehouden willen worden voor de livegang van de desbetreffende feature, dus men kan hun emailadres achterlaten.”

 

Hoe kiezen jullie nieuwe functies uit om toe te voegen?

Marc: “Tweeledig. Het is deels om Service uit te faseren, dus die functies hebben voorrang. Ook worden er ideeën en features vanuit het bedrijf of klanten aangedragen. Dan proberen we een afweging te maken van hoeveel tijd erin gaat zitten, en wat de urgentie is.”

Nick: “Als een klant een bug meldt en iets laat zien wat stuk is, dan laten we in principe alles vallen en gaan we dat gelijk oplossen. Want dat mag dan niet, het moet werken. Daarna hebben we een lijst van features die we nog willen doen. Van die lijst heeft alles voorrang wat helpt om Service uit te zetten. Om de functionaliteiten van Service beter te implementeren, dat is onze eerste focus. Daarna proberen we tegelijkertijd feedback van klanten mee te nemen.”

 

Waar haal je inspiratie vandaan voor die nieuwe functies?

Nick: “Klanten kunnen altijd feedback inschieten. Voor hetzelfde geld is het iets wat we nog niet we nog niet bedacht hebben. Maar de inspiratie is nu voornamelijk intern, omdat we op dit moment een migratie vraagstuk hebben.”

Marc: “En af een toe een denksessie vinden we ook handig.”

Sanne: “Ik denk dat de organisatie ook veel inspiratie geeft, en dat er ook wel gepraat wordt over hoe we MyCyso kunnen gebruiken in de toekomst en hoe het eruit moet zien. En een van onze klanten droeg een idee aan om het overzicht van contracten op een andere manier weer te geven. Dat idee staat nu op onze backlog. Ik vind het mooi dat dingen van klanten vandaan komen. Soms zie ik wel eens een ander dashboard waar ik inspiratie vandaan haal. Voor managed hosting is dat niet allemaal even makkelijk om features van andere dashboards na te bouwen. Maar inspiratie kan je er wel uithalen.”

 

Welke functies zitten nog in de pijlijn?

Nick: “Het hoofddoel de komende maanden is dat klanten nooit meer in Service hoeven te zijn. Dat alle functionaliteiten in MyCyso zitten en dat klanten dit weten. Wat daarna komt kunnen we nog niet veel over zeggen.”

 

Wat is je gedroomde einddoel van MyCyso?

Marc: “Er is geen einddoel.”

Nick: “In principe is dit de basis waar we de komende jaren verder aan blijven ontwikkelen. MyCyso is nooit af, het is een proces.”

Sanne: “Ik hoop dat we wat meer bedrijfsprocessen via MyCyso kunnen laten lopen, maar dat hangt ook af van andere factoren, bijvoorbeeld juridische regels. Daarnaast raakt het diverse afdelingen in het bedrijf zelf en dat vereist ook duidelijke afstemming.”

Nick: “We willen eigenlijk dat een klant maar één plek heeft om dingen te zoeken. Als hij op zoek is naar hoe het contract in elkaar zit, performance statistieken of verbruik en dergelijke dat het allemaal in MyCyso te vinden is.”

 

Wat is je favoriete functie van MyCyso?

Marc: “Tickets.”

Sanne: “Het performance gedeelte vind ik het leukst. Het idee dat je jouw gebruikers inzicht geeft in hun data staat mij het meest aan. Ik hoop dat we daar in de toekomst meer van toe kunnen voegen als dat gewenst is.”

Nick: “Performance is een voorproefje van meer statistieken die we in de toekomst willen toevoegen.”

 

Wat wil je nog kwijt over MyCyso?

Marc: “Aan onze klanten, als je er nog niet bent geweest, ga eens kijken!” Dan, lachend: “het zal je leven verrijken.”

Nick: “Neem vooral ook contact op jouw voorkeursmanier, en geef je feedback aan ons door. Als straks alle basisfunctionaliteiten erin zitten, dan zijn we op zoek naar inspiratie van onze klanten om MyCyso verder uit te breiden. En meld je aan voor de beta lijst!”

Sanne: “Ik sluit mij daar bij aan.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

22/03/2023

3 Uitgangspunten voor een veilige ICT-infrastructuur

Hoe pak je de beveiliging van je infrastructuur aan? En hoe zet je kennis om in maatregelen? Sales Manager Martijn Baars en DevOps Engineer Jelmer Steenhuis vertellen erover.
07/03/2023

Terugblik E-commerce Berlin Expo

Als onderdeel van de Cyso Group waren wij met een stand vertegenwoordigd tijdens E-Commerce Berlin Expo.
06/02/2023

70% van de huisartsen belt veilig en stabiel met de cloudtelefonie van Talksome

Talksome is een Nederlands softwarebedrijf met een modulair telefonieplatform dat ze zelf ontwikkelen: Compass

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact