Nieuws

Microsoft belooft data op te slaan in de EU

De vraag naar het bewaren van data op Europese bodem om AVG compliant te zijn neemt steeds meer toe. Amerikaanse Cloud providers beginnen zich dit nu ook te realiseren.

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat klantendata in de EU blijft. Microsoft wil hiermee tegemoet komen aan organisaties die hun data liever niet in de Verenigde Staten willen opslaan. Microsoft noemt dit de “EU Data Boundary for the Microsoft Cloud” en hieronder vallen Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365. Tegen het eind van 2021 moet alles klaar zijn.

Het bedrijf zegt dat al veel van zijn cloud diensten de mogelijkheid hebben om te kiezen waar de data wordt opgeslagen, maar breidt nu de opties verder uit. Aanzienlijke en doorlopende investeringen moeten de Europese datacenter infrastructuur verder uitbreiden. Het EU Data Boundary for the Microsoft Cloud zorgt voor een uitbreiding van meer datacenters in diverse landen in Europa: Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Veel organisaties maken zich terecht zorgen of ze AVG compliant zijn als hun data op servers staat van Amerikaanse cloud providers zoals Microsoft, Google en Amazon. Vorig jaar is het Privacy Shield vervallen en kan het zijn dat jouw organisatie niet meer voldoet aan de AVG als je samenwerkt met een cloud provider of SaaS leverancier buiten de EU.

Geen data van Europese burgers op Amerikaanse servers:

Lees meer over het Privacy Shield: geen data van Europese burgers op Amerikaanse servers

Hoe kijkt Cyso hier tegen aan?

Heb je liever niet dat een Amerikaanse partij je (public) cloud beheert? Met Cloud Operations van Cyso zorgen wij voor het beheer van je cloud infrastructuur. Wil je toch liever dat jouw cloud omgeving is ondergebracht bij een echt Nederlandse partij en op Nederlandse bodem? Bij Cyso hebben wij daarom het volgende:

  • Twee Nederlandse datacenters
    Cyso heeft meerdere datacenters die volledig autonoom en als failover kunnen werken. Meer lezen over onze faciliteiten.
  • Uitbreiding netwerk van Cyso met Zweedse transit dataprovider Telia Carrier
    Om zijn klanten het beste netwerk te bieden en nog beter in te spelen op de toenemende vraag naar hosting bij Europese cloudproviders, heeft Cyso zijn netwerk uitgebreid met transit dataprovider Telia Carrier uit Zweden.
  • Een Nederlandse Cloud
    Op zoek naar een cloud van eigen bodem? Kijk eens bij ons dochterbedrijf Fuga Cloud. Fuga Cloud is met trots gemaakt in Nederland. Wij en al jouw data vallen daarmee onder de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Als geen ander weten we dat een goede dienstverlening begint bij veiligheid, betrouwbaarheid en consistentie.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

03/03/2021

De implementatie van identity and access management

Een van de concepten binnen Security By Design is het vaststellen van de identiteit van gebruikers en het veilig verlenen van toegang en rechten.
31/05/2023

Ga bewust om met opslag van data die je genereert

In dit artikel gaan we in op het concept van Data Lakes, de mogelijkheden ervan en waarom jij ook zou moeten nadenken over de aanleg ervan.
16/08/2018

10 vragen over beveiliging die u iedere provider zou moeten stellen

Elke provider kan u vertellen hoe zij de beveiliging van systemen en netwerken hebben ingericht. Maar misschien heb je wel extra vragen over de security hiervan.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact