Blog

Kubernetes-hosting: nieuw,of toch niet?

Wie de berichtgeving rondom Kubernetes-hosting volgt, heeft vast gemerkt dat in de berichtgeving is dat nogal eens de indruk wordt gewekt dat Kubernetes-hosting heel nieuw is; iets speciaals en bijzonder genoeg om over te publiceren in de vakbladen van nu. De werkelijkheid ligt echter wat genuanceerder. Kubernetes-hosting is niet nieuw, want het bestaat al jaren: bij Cyso leveren we Kubernetes-oplossingen sinds 2015.

Managed hosting

Daarvan is The Sting een mooi voorbeeld. In 2013 heeft The Sting haar webshop geopend en daarbij gekozen voor managed hosting door Cyso.

De webshop was meteen een groot succes vanaf het moment van lancering. In eerste instantie was het hostingplatform nog een server-gebaseerde oplossing. Maar doordat het gebruik sneller toenam dan verwacht, dreigden er problemen met de schaalbaarheid te ontstaan. Performanceproblemen en een lagere conversie lagen op de loer. Tegelijkertijd werden er in hoog tempo functionaliteiten aan de applicatie toegevoegd, waardoor een meer dynamische omgeving gewenst was.

Al vrij snel werd ervoor gekozen om de applicatie en het platform om te bouwen naar containers en microservices. Dit vereist(e) een intensieve en soepele samenwerking tussen beide partijen.

Platform op basis van containertechnologie

Het nieuwe platform is uiteindelijk gelanceerd in 2015. Het is een private cloud, gebaseerd op – door Kubernetes aangedreven – Docker-containers en ondersteund door goede database replicatie. De container-gebaseerde architectuur zorgt ervoor dat de webshop eigenlijk nooit down gaat en voorziet in eenvoudige deployment van nieuw ontwikkelde functionaliteiten. Het heeft eraan bijgedragen dat de webshop moeiteloos heeft kunnen groeien en kunnen uitbreiden naar meerdere landen. Een positief resultaat voor The Sting.

Gestandaardiseerde oplossingen voor kubernetesplatform

Het komen tot een oplossing als deze en het beheren ervan vergt technische kennis en creatief inzicht. En juist deze twee componenten komen samen bij een managed hosting provider.

Als managed hosting provider is het je kerntaak om ervoor te zorgen dat de applicaties, webshops of bedrijfskritische platformen van klanten, 24×7 veilig online beschikbaar zijn. Om aan deze taak te voldoen en om de technologische ontwikkelingen bij te kunnen houden, is continue investering in kennis (in brede zin) cruciaal. Kennisontwikkeling over Kubernetes en het beheer ervan, valt daar dus net zo goed onder.

Was bovenstaande oplossing vier jaar geleden nog maatwerk, dankzij continue kennisontwikkeling kunnen we vandaag de dag gestandaardiseerde oplossingen voor Kubernetes-platformen aanbieden.

Kubernetes-hosting

Managed hosting of Kubernetes-hosting: what’s in a name. Hoewel die laatste een aangepaste aanpak vereist, behoort het gewoon tot onze core-business. U bent van harte welkom dit te ervaren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Cloud referentiearchitectuur
03/01/2024

Waarom een grondig Cloud Assessment belangrijk is

Hoe is de huidige IT infrastructuur opgezet, hoe zit het met beveiliging en uiteraard kijken we naar de kosten. Hoe kunnen we huidige IT infrastructuur verbeteren?
24/06/2021

Cloud in Nederland: onderzoek 2021

Dutch IT-Channel heeft in samenwerking met Smart Profile in maart en april van dit jaar het onderzoek uitgevoerd naar de cloud in Nederland. Lees hier de bevindingen.
ICT krapte arbeidsmarkt
25/01/2024

Tekort aan gekwalificeerd IT-personeel vormt risico’s voor bedrijven

Door digitalisering, automatisering en de inzet van kunstmatige intelligentie zijn er steeds meer ICT’ers nodig, terwijl vacatures steeds lastiger ingevuld worden.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact