Nieuws

Jouw IT uitbesteden? Vier dingen om op te letten

Het uitbesteden van IT diensten is niks nieuws. De meest voorkomende redenen om werk uit te besteden komen voort uit gebrek aan kennis om bepaalde zaken zelf te doen, of omdat er geen personeel of tijd beschikbaar is. Aantrekken van nieuw personeel is een kostbaar en langdurig proces waardoor het inhuren van zelfstandigen regelmatig gebeurt. Het is echter ook niet gemakkelijk om een zelfstandige in te huren. Waar moet je op letten en wat is het alternatief voor IT uitbesteden?

1. Ga je zelf een zelfstandige inhuren of via een IT detacheerder?

Natuurlijk kan je zelf op zoek gaan naar een ZZP’er. Maar het kost tijd voordat je een goede ZZP’er hebt gevonden en misschien is hij of zij dan al weer ingeschakeld voor een andere opdracht. Bij het zelf inhuren moet je er daarnaast ook ervoor zorgen dat de persoon de gewenste kennis in huis heeft.

Een fatsoenlijke IT detacheerder heeft als het goed is zijn ZZP’ers gecheckt op certificaten en kennis. Referenties worden opgevraagd bij vorige opdrachten en zo zullen zij een goed beeld hebben van de zelfstandige in kwestie. Er zijn echter ook genoeg CV schuivers die deze moeite niet nemen, dus ga niet met de eerste de beste IT detacheerder in zee.

2. Is de juiste kennis aanwezig?

Heb je zelf geen IT medewerkers in dienst dan kan dit een onprettig gevoel creëren doordat je afhankelijk bent van een externe partij. Als de ZZP’er weer vertrokken is naar de volgende opdracht, wie kan dan troubleshooten als er iets mis gaat met het systeem en platform? Vaak is de kennis niet meer intern aanwezig. Wanneer je uitbesteedt is het afhankelijk van de organisatie hoe snel dit kan worden opgelost, als daarover überhaupt afspraken zijn gemaakt.

3. Elke keer iemand anders?

ZZP’ers nemen diverse opdrachten aan. De kans is aanzienlijk dat als je nog een keer tijdelijke ondersteuning nodig hebt dat je een andere ZZP’er krijgt. Hij of zij moet zich opnieuw thuis maken in het systeem of platform wat ook weer extra tijd kost.

4. Kosten van uitbesteden

Het uurtarief is hoger dan dat van een IT medewerker in dienst. Een IT detacheerder rekent daarnaast nog eens een marge bovenop het uurtarief voor zijn of haar diensten. Lukt het niet om het project af te ronden binnen de afgesproken uren? Dan kunnen de kosten nog wel eens veel hoger uitvallen.

Niet deteacheren, maar samenwerken met DevOps on demand

Word je niet blij van bovenstaand lijstje? Wij ook niet. Daarom heeft Cyso DevOps on Demand. Met DevOps on Demand krijg je de beschikking over specialistische kennis en ervaring, zonder te investeren in duur personeel. Wij ondersteunen jouw eigen IT team met onze specialisten. Op het moment dat jij tijdelijk aanvullende expertise nodig hebt, kan je ons inschakelen om jouw cloud omgevingen te verbeteren.

 • Geen onverwachte kosten

  Vooraf bespreken wij met jou de grootte en duur van het project en maken op basis daarvan een vaste prijsafspraak. Hierdoor heb je bij DevOps on Demand geen onverwachte kosten.

 • Een team van experts staat voor je klaar

  Een heel team van mensen met een berg kennis in huis staat voor je klaar. Dit zorgt voor multidisciplinaire kennis. Onze professionals vangen elkaar daarnaast ook op. Als de desbetreffende collega afwezig is, dan kan het werk alsnog worden overgenomen. Niet elke keer iemand anders dus die zich het systeem weer helemaal eigen moet maken. Er kan dus sneller (door)gewerkt worden.

 • Verlengstuk van jouw IT afdeling

  Met DevOps on Demand profiteer je van onze jarenlange expertise, zonder langlopende investeringen en verplichtingen. Wij staan klaar om jouw bedrijfsvraagstukken aan te pakken en werken daarbij nauw met je samen; engineer-to-engineer en team-to-team.

 • Probeer het ook!

  Aan DevOps in Demand zit geen doorlopende contractuele verbintenis vast. Je hoeft geen reeds bestaande klant van Cyso te zijn en na voltooiing van de werkzaamheden zit je ook nergens aan vast.

 

Probeer ook DevOps on demand

Ben je op zoek naar ondersteuning van je eigen IT afdeling? Door samen te werken helpen wij je jouw eigen IT afdeling zijn kennis te verbreden. Zo kan je nog altijd op je eigen IT afdeling vertrouwen met de ondersteuning van Cyso. Neem contact met ons op!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

FinData Cyso klant
06/07/2020

Klanten aan het woord: FinData

Wie zijn de klanten van Cyso en waarom werken zij met Cyso samen? FinData is klant van Cyso, weten waarom ze voor ons hebben gekozen?
07/04/2022

Negen onderdelen van een succesvolle devops architectuur

Kubernetes en het gebruik van microservices zorgen ervoor dat veel systemen nu worden vervangen door een cloud-gebaseerde omgeving.
30/06/2021

Veilige toegang in jouw hybride cloud landschap

De veiligheid van de verschillende cloud platformen is in de loop der jaren sterk verbeterd en ook rondom privacy en wet- en regelgeving is de situatie nu veel beter geregeld.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact