Nieuws, Persberichten

De Cyso Group opent De Roeter op 4 juli

Cyso opent De Roeter! Na een intensieve verbouwing van het kantoor aan Wognumsebuurt 3 in Alkmaar is het eindelijk zover. Op donderdag 4 juli opent De Roeter haar deuren. Deze nieuwe IT-hotspot in Alkmaar, met een vloeroppervlak van 2.195 m², biedt de Cyso Group alle ruimte om verder te groeien. Daarnaast heeft het kantoorpand een publieke functie en kunnen er, in afstemming met de Cyso Group, onder andere meet-ups worden georganiseerd door externe organisaties. Door de gunstige ligging naast het Centraal Station van Alkmaar, en de Ring Alkmaar op korte afstand, is het voor klanten, medewerkers en andere bezoekers zeer eenvoudig om het pand te bereiken.

De Roeter: een naam van betekenis

Paul Bankert, Managing Director van de Cyso Group: “De reden dat wij het kantoorpand hebben gedoopt tot ‘De Roeter’ is tweeledig. Enerzijds is het een verwijzing naar Roeterseiland, één van de locaties van de UvA waar ik samen met mijn twee compagnons heb gestudeerd en van waaruit we met Cyso zijn gestart. Anderzijds is het een verwijzing naar een essentieel stuk hardware binnen ons netwerk, de router (de Britse uitspraak is ‘roeter’). Het zorgt er op een slimme manier voor dat alles met elkaar is verbonden. Tegelijkertijd geeft het op een ludieke manier weer welke functie wij, zowel als bedrijf als met het nieuwe kantoorpand, willen vervullen. Wij zijn letterlijk de verbindende factor tussen de applicaties en platformen van onze klanten en hun eindgebruikers.”

Supersnel internet

De Cyso Group biedt met haar 3 bedrijven (Cyso, Fuga Cloud en SQR.NL) uiteenlopende hosting- en cloudoplossingen. Een razendsnelle verbinding met het internet kan daarbij niet ontbreken, Bankert vervolgt: “We hebben vanuit het nieuwe kantoor een glasvezellijn laten aanleggen naar onze datacenters en netwerken in Amsterdam (o.a. AMS-IX). Door deze rechtstreekse aansluiting kun je stellen dat al onze bezoekers en medewerkers de beschikking hebben over het snelste internet van Alkmaar.”

Focus op work & wellness

Tijdens de rigoureuze verbouwing is de binnenzijde volledig gestript en heeft het kantoorpand uit 1990 een tweede leven gekregen. Strakke wanden, een open en industrieel plafond en een hagelwitte gietvloer zijn de basisingrediënten van het nieuwe pand. De toevoeging van glazen wanden in bijvoorbeeld vergaderzalen zorgt voor een open uitstraling. Er is alles aan gedaan om de werkplek om te turnen tot een fijne omgeving. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor, tijdens of na je werk te sporten in een speciaal daarvoor ingerichte sportruimte op de begane grond.

Werkomgeving van De Roeter

Folmer Koper, HR Business Partner bij de Cyso Group: “Hoe een collega de werkomgeving ervaart is afhankelijk van tal van factoren. Denk daarbij aan akoestiek, licht en frisse lucht. Maar ook de werkplek zelf is belangrijk. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om te werken met bureau’s die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kun je zittend werken, op een ergonomische bureaustoel of een swiss ball, maar ook staand werken. Verder hebben we gezorgd voor mobiele fietsen die je achter je bureau kunt plaatsen om bewegen en werken te combineren. Dat vitaliteit en werkplezier hoog in het vaandel staan bij de Cyso Group blijkt ook uit de yogalessen en bootcamp-sessies waar collega’s aan kunnen deelnemen.”

Duurzaam pand

De Cyso Group heeft de verbouwing die heeft plaatsgevonden direct gebruikt als startpunt voor verduurzaming. Door gebruik van adaptieve verlichting, die zich aanpast op basis van de licht intensiteit van buitenaf, wordt er binnen het ideale licht toegepast. Dit is niet alleen aangenaam voor de omgeving maar ook voor het energieverbruik. Door verschillende ingrepen is er de basis gelegd om in de komende jaren naar een gasloos en energieneutraal kantoorpand te gaan.

Opening tijdens de zomerborrel

Cyso opent De Roeter officieel op 4 juli tijdens de zomerborrel.

Over de Cyso Group

De Cyso Group is sinds 1997 toonaangevend op het gebied van hosting. Met drie verschillende merken heeft de Cyso Group een antwoord op vrijwel ieder hostingvraagstuk. Daarbij is SQR.NL gespecialiseerd in shared hostingproducten (waaronder domeinnaamregistratie, kant-en-klare hostingpakketten en professionele e-mailoplossingen), is Fuga Cloud een on-demand IaaS cloud dienst en is Cyso de leverancier van hoogwaardige maatwerkoplossingen op het gebied van Managed Hosting.

Zowel SQR.NL, Fuga Cloud als Cyso beschikken over de ISO 20000 certificering voor IT service management en ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging. Daarnaast voldoen zij aan de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging voor organisaties in de Nederlandse Zorgsector.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

09/11/2023

Hoe Cyso startups ondersteunt op gebied van uptime, compliancy, en technische eisen

Als Saas-startup zoek je een betrouwbare partner die je kan ondersteunen bij de uitdagingen van uptime, regelgeving, certificeringen en technische vereisten
01/03/2024

Cybersecurity in 2024: Grootste bedreigingen voor bedrijven

Dit artikel werpt een diepgaande blik op de grootste cyber security bedreigingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd in 2024.
04/06/2020

De toekomst van DevOps

Sinds het ontstaan van DevOps in 2009, is de filosofie en methode steeds meer omarmd door veel bedrijven. Wat is de toekomst van DevOps?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact