Nieuws

Cyso updates februari: encryptie, storage en security

Cyso updates in februari: encryptie, storage en security. Achter de schermen is Team Cyso dagelijks hard bezig om het leven van haar klanten beter te maken. Nieuwe oplossingen, updates en andere verbeteringen worden doorgevoerd. Wat hebben we in februari gedaan voor onze klanten?

Cyso updates verbeterde back-up encryptie

Cyso maakt gebruik van een enterprise back-up systeem voor data protectie en disaster recovery. Door encryptie in te schakelen voor alle back-ups van het cloud platform van Cyso zorgen we voor een veilige manier van back-up en dataopslag. Tijdens het maken van de back-up maakten wij al gebruik van beveiligde verbindingen (encryption in transit). Er wordt nu ook gebruik gemaakt van encryption at rest, waardoor de data die op de back-up systemen staat, volledig onbruikbaar is voor kwaadwillenden. Hierdoor zijn onze klanten op dit specifieke punt nu standaard compliant met de strengste beveiligingsnormen, zoals PCI-DSS en NEN 7510.

10x snellere storage

We hebben geïnvesteerd in uitbreiding en vervanging van onze enterprise SAN storage. De nieuwe storage is een zeer snelle en robuuste oplossing, die tot 10x sneller is dan veel gebruikte systemen bij andere providers. Deze storage wordt op dit moment voor vele omgevingen nu geïmplementeerd, zonder dat je er iets van merkt, behalve uiteindelijk nog betere prestaties van jouw applicaties.

Security incidenten eerder kunnen zien

Sinds een aantal maanden wordt er proefgedraaid met een uitbreiding van onze interne monitoring op security incidenten. De systemen van onze klanten worden daarbij op een aantal belangrijke aspecten extra gecontroleerd. Denk hierbij aan veranderde configuratiebestanden of vreemde inlogpogingen. Het helpt ons om security incidenten nog eerder kunnen zien en in te grijpen. Vervolgens kunnen wij je daarvan op de hoogte te stellen en advies te geven om het in de toekomst te voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Cyber Security
05/10/2023

NIS2: wat is de impact voor je bedrijf en wat kun je nu al doen?

30% van alle webverkeer is kwaadaardig (!). Nieuwe NIS2-wetgeving vergroot de cyberbeveiliging en onze digitale weerbaarheid. Wat betekent dat voor jouw bedrijf?
Cloud Operations
16/05/2023

Wat Cyso doet met NIST voor ijzersterke security

NIST is een securitymodel waarmee je een totaalpakket aan beveiligingsmaatregelen inricht. Een holistische kijk op security.
03/03/2021

De implementatie van identity and access management

Een van de concepten binnen Security By Design is het vaststellen van de identiteit van gebruikers en het veilig verlenen van toegang en rechten.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact