Nieuws

E-commerce

Cyso sponsort partijgedrag

Op woensdag 12 september zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om de kiezer te helpen bij het maken van een keuze voor de partij die het beste bij hen past, zijn er al jaren verschillende websites beschikbaar. Over het algemeen werken deze websites door de bezoeker aan de hand van een enquête met stellingen een keuze te laten maken over hoe iemand over deze kwestie denkt. De standpunten die de verschillende partijen over deze kwesties innemen (op basis van hun verkiezingsprogramma) bepalen vervolgens het eindresultaat van de enquête. Cyso sponsort ook een website die de kiezer helpt zijn of haar stem te bepalen: Partijgedrag. Deze website heeft echter een andere insteek.

 

Hoe werkt het?

Partijgedrag werkt niet met verkiezingsprogramma’s, maar op basis van alle kamermoties die de afgelopen jaren zijn ingebracht en de resultaten van de stemming hierover. Van iedere motie worden gegevens gebruikt waaronder het thema of onderwerp en de resultaten van de stemming. Deze gegevens worden via een officiële API van de rijksoverheid opgehaald.

U kunt Partijgedrag op een aantal manieren gebruiken. U kunt zelf op basis van door u gewenste onderwerpen of thema’s een selectie maken van kamermoties en aangeven wat u zelf gestemd zou hebben. Als u vindt dat u genoeg onderwerpen heeft behandeld en vragen beantwoord, kiest u ervoor om het resultaat te tonen en ziet u de overeenkomsten met de partijen uit de Kamer.

Naast deze manier van de website gebruiken, kunt u ook de verschillen en overeenkomsten in stemgedrag zien tussen de partijen op basis van onderwerp (beleidagenda’s of thema’s). U kunt ook in één helder overzicht zien hoe vaak partijen het met elkaar eens zijn (partijgelijkenis), en welke onderwerpen het meeste op de agenda worden gezet door iedere partij (partijfocus).

Wat doet Cyso?

Cyso vindt het belangrijk dat de Nederlandse kiezer een weloverwogen keuze kan maken op 12 september. Wij zijn van mening dat Partijgedrag onderscheidend genoeg is en een belangrijke aanvulling kan zijn. Om die reden ondersteunen wij dit initiatief graag en hebben wij besloten de hosting voor de omgeving kosteloos te verzorgen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

31/03/2015

Data protection services: back-up en disaster recovery

Vandaag is het World Backup Day: een mooi moment om eens iets over back-up en het beschermen van uw data te vertellen.
09/11/2023

Hoe Cyso startups ondersteunt op gebied van uptime, compliancy, en technische eisen

Als Saas-startup zoek je een betrouwbare partner die je kan ondersteunen bij de uitdagingen van uptime, regelgeving, certificeringen en technische vereisten
18/11/2014

Het knekelhuis van Cyso

Alle hardware bereikt op een gegeven moment z’n economische levensduur en dient dan te worden vervangen. Maar weggooien is zonde.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact