Nieuws

Cyso sponsort de International Children’s Games 2015

Sport verbindt. Dat is de gedachte achter de International Children’s Games 2015 (ICG). De ICG is het grootste multi-sport jeugdevenement ter wereld en verbonden aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Jaarlijks delen duizenden kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar, uit ruim veertig verschillende landen, hun Olympisch gedachtegoed met elkaar en met het publiek. De ICG gaat niet alleen om sport, maar ook om het bevorderen van vriendschap en samenwerking tussen kinderen uit verschillende culturen.

Alkmaar is de eerste stad in de Benelux die de ICG mag organiseren en treedt hiermee in de voetsporen van wereldsteden als Sydney, San Francisco, Athene en Bangkok. Tussen 24 en 29 juni 2015 verwelkomt Alkmaar meer dan 1500 sporters van 12 t/m 15 jaar oud, afkomstig uit zo’n 75 steden wereldwijd. Zij doen mee aan de inmiddels 49e editie van dit evenement en zullen op verschillende locaties in Alkmaar uitkomen in disciplines zoals atletiek, golf, voetbal, tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal.

Organisatie door lokale ondernemers

De organisatie van de ICG is in handen van de Stichting Top Events Regio Alkmaar: een initiatief van verschillende Alkmaarse ondernemers. De Gemeente Alkmaar sponsort een deel van de kosten van de organisatie, maar niet voldoende om de gehele organisatie mogelijk te maken. Om die reden is ook de hulp ingeroepen van lokale ondernemers. Veel ondernemers ondersteunen niet per definitie financieel, maar juist door voor de ICG te doen waar ze goed in zijn: het leveren van kennis en/of faciliteiten. Zo ook Cyso.

Cyso onderstreept het belang van het evenement en heeft daarom besloten om dit evenement te ondersteunen door de sponsoring van een compleet eigen hosting platform. Samen met de applicatieontwikkelaar en het ICG projectbureau is door onze architecten een mooi stuk techniek op maat ontworpen en gerealiseerd. Onze architecten hebben daarnaast geadviseerd over de workflow bij de ontwikkeling en exploitatie van platform en applicaties. Het platform is sinds augustus 2014 in de lucht en door Cyso in beheer.

Modern platform op maat

Het platform wordt onder meer ingezet voor de hosting van de ICG website en voor de applicatie die speciaal voor het evenement is ontwikkeld. Deze applicatie draagt zorg voor de aanmelding en registratie van alle deelnemers en delegaties, maar ook voor de wedstrijd- en tijdschema’s en standen. Er wordt gebruik gemaakt van technologie zoals Percona en GlusterFS om dit moderne platform betrouwbaar en hoog beschikbaar te maken.

Het platform is flexibel genoeg om mee te schalen op het moment dat er nationale en internationale aandacht is tijdens het evenement. Daarnaast is het zodanig ingericht dat alle persoonsgegevens er veilig kunnen worden opgeslagen. Door internationale peering partners van Cyso zullen bezoekers over de hele wereld de websites op het platform optimaal kunnen bereiken.

Mogelijk gemaakt dankzij lokale expertise

De wijze waarop de International Children’s Games in Alkmaar worden gerealiseerd is een mooi voorbeeld van hoe lokale ondernemers, door de handen ineen te slaan, zelf een breed evenement mogelijk kunnen maken. Cyso verzorgt in dit geval de hostingtechnologie. Andere ondernemingen uit de regio dragen zorg voor bijvoorbeeld de faciliteiten en de accommodaties voor de sporters. Uit allerlei disciplines worden belangeloos de eigen middelen, kennis en expertise ingezet om de ICG doorgaan te kunnen geven.

Naast de collectieve inspanning voor de ICG is het voor alle betrokken ondernemers natuurlijk ook een mooi podium om nader met elkaar kennis te maken en de eigen expertise te etaleren. Wilt u meer weten over onze bijdrage aan de ICG of weten hoe wij ook uw organisatie kunnen helpen bij de organisatie van evenementen? Neem gerust contact met ons op.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

Seecurity en Compliance
06/09/2023

Wat is Managed Hosting?

Met managed hosting hoef je je geen zorgen te maken over technische details, beveiligingsproblemen of update-uitdagingen. Het hostingbedrijf neemt de verantwoordelijkheid voor
Terugblik KubeCon Europe 2023
02/05/2023

Terugblik KubeCon Europe 2023

12/01/2015

Cyso versterkt marktpositie met overname AGN Business Hosting

De Nederlandse hostingprovider AGN Business Hosting BV is per 1-1-2015 toegetreden tot de Cyso groep.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact