Klantcase

Cyso ambassadeur: TAF verzekeringen

Bij Cyso zijn we trots op onze klanten. Graag stellen we onze klanten aan u voor. Deze keer: TAF Verzekeringen.

 

Editie #1: TAF Verzekeringen | Klant sinds: 2007 | Op de foto, interview met: Firas Daoud, teamleider IT

Wie is TAF Verzekeringen en wat doen jullie?

“TAF is marktleider op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. We zijn een business-to-business-bedrijf en werken samen met ongeveer 3000 advieskantoren in Nederland. Of het nu om grote landelijke of kleine regionale organisaties gaat, elke klant koesteren we evenveel. Het klinkt cliché, maar dankzij de adviseurs bestaan we.”

Supersnel en transparant

“Uiteraard zijn we niet de enige aanbieder van verzekeringsproducten. Toch kiezen veel adviseurs voor onze verzekeringen. Waarom? Omdat we scherpe tarieven hanteren, goede polisvoorwaarden bieden en bovenal supersnel en transparant zijn. Bij ons weet je precies wat wel en niet binnen de gekozen verzekering valt en wat de kosten zijn. Zonder ingewikkelde constructies en eenvoudig uitgelegd. Dat is precies wat consumenten én adviseurs willen.”

Geautomatiseerd, maar ook persoonlijk

“We zijn geen grote organisatie, er werken 50 mensen. Dat heeft zo zijn voordelen. Willen we iets nieuws in de markt lanceren? Dan is dat snel te regelen, want we hebben de benodigde expertise zelf in huis en zijn niet of nauwelijks afhankelijk van derden.”

“Vraag je een offerte aan en zijn er geen bijzonderheden? Dan ontvang je direct een voorstel in je mailbox. Dat is mogelijk omdat het proces van aanvraag, goedkeuring en uitkering volledig geautomatiseerd is. Alleen het controleren op enkele vaste punten gebeurt door echte mensen. En voor wie vragen heeft, een wijziging wil doorgeven of aanvullend advies zoekt, zit er een dedicated front-office medewerker klaar. Kan de aanvraag om medische redenen niet geaccepteerd worden? Dan volgt er binnen enkele dagen alsnog een nieuw voorstel op maat. Deze maatwerkverzekering is automatisch als vangnet in ons proces opgenomen.”

Succesformule

“Een geautomatiseerd proces in combinatie met persoonlijk contact is voor ons een succesformule. Het draagt bij aan het behalen van ons doel: binnen dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag een aanvraag kunnen accepteren.”

Jullie maken gebruik van managed hosting van Cyso. Waarom?

“Dat we gebruikmaken van managed hosting is voor ons heel logisch. We hebben een interne it-afdeling die zelf systemen en producten ontwikkelt. Daar moet ook onze focus op liggen.”

“Onze ontwikkelaars weten precies welke digitale omgeving ze nodig hebben om onze systemen optimaal te laten functioneren, maar de specifieke kennis om zo’n omgeving goed te bouwen, te beheren en te monitoren, daarin willen we ontzorgd worden. En dat is precies wat Cyso doet met managed hosting.”

Elkaar vertrouwen

“Ik zie Cyso niet als leverancier en Cyso ziet ons niet als klant; we zijn meer partners die werken aan een gezamenlijk doel. Het mooie hieraan is dat we over en weer kennis uitwisselen, zo elkaar versterken, maar ook kritisch op elkaar kunnen en mogen zijn. Als iets niet gaat zoals bedoeld of verwacht, dan spreken we elkaar daarop aan met respect voor elkaars meningen en standpunten. Maar de échte basis voor een goede samenwerking, en wat mij betreft het allerbelangrijkste, is onderling vertrouwen. Daarin hebben we elkaar zeker gevonden.”

“Cyso is een partner die meehelpt, meedenkt en proactief is. Natuurlijk hebben we SLA’s met afspraken die we beide hebben te respecteren. Maar ik weet ook dat als er acuut actie vereist is, dan doen ze er bij Cyso alles aan om ons direct te helpen. Ze laten ons nooit in de steek.”

Know how delen klink mooi, heb je een voorbeeld?

“We hebben recent een heel migratietraject doorlopen, een heel nieuw landschap ingericht. Samen met het projectteam van Cyso hebben we om de tafel gezeten over de aanpak ervan. Dat is echt teamwork, want met elkaar bespreken we welke stappen we wanneer moeten nemen en wat technisch (on)haalbaar is. Willen we bij TAF iets dat onlogisch is of anders kan? Dan zeggen ze dat eerlijk en houden ze ons een spiegel voor. Omgekeerd gebeurt dat ook, dan brengen we Cyso op ideeën omdat we bij TAF iets innovatiefs hebben bedacht wat nog minder bekend terrein is. Daar duiken ze dan in.”

Iedereen happy

“We kennen elkaar al een poosje, dus we hoeven elkaar weinig uit te leggen, we weten van elkaar hoe de systemen werken en welke systemen critical zijn. Hebben we bij TAF iets nieuws bedacht, dan komen we bij elkaar en schetsen we letterlijk hoe we het willen hebben. De onderliggende architectuur laten we verder aan Cyso over, dat is hun expertise. Natuurlijk blijven we kritisch: is het wel voldoende en snel genoeg, hoe zit de redundantie en back-up in elkaar? Een migratietraject is een tijdrovende klus, het vergt wel iets van beide partijen. Super als je dan samen resultaten bereikt waar iedereen happy mee is.”

Managed hosting, wat heeft het TAF Verzekeringen opgeleverd?

“Dat we ons kunnen focussen op onze applicaties en de database-laag, de zogenaamde bovenlagen. Cyso houdt zich bezig met de onderlagen en is verantwoordelijk voor de architectuur, hardware en virtuele machines. Wij zorgen dat de software draait, Cyso richt de boel zo in dát het kan draaien en onderhoudt en monitort het geheel. Samenwerken is ook hier de crux: als je zoals bij TAF zelf systemen ontwikkelt, dan wil je een partij naast je hebben die technisch ook echt iets te vertellen heeft.”

ICT-Trends en samenwerken, waar liggen de uitdagingen?

“Die liggen vooral op het gebied van (big) data. Goed omgaan met data is de trend. Hoe richten we onze systemen zo in dat we door middel van query’s trends en voorspellingen kunnen doen? En hoe doen we dat, binnen de huidige beleidsregels? Daarover denken we na en denkt Cyso mee.”

“We willen zoveel mogelijk processen automatiseren, zijn daarin al goed op weg. Toch blijft persoonlijk contact voor ons belangrijk. Dat ziet Cyso net zo. Jaarlijks evalueren we onze samenwerking en kijken we vooruit naar het komende jaar. Vanzelfsprekend komen trends en ontwikkelingen ook aan bod en kijken we hoe we daar met elkaar invulling aan kunnen geven.”

Welk advies wil je organisaties meegeven die managed hosting overwegen?

“Luister naar je managed hosting-leverancier, zij hebben alle kennis in huis en weten waarover ze praten. Geef duidelijk aan wat je wilt en laat je daarover adviseren. Bovenal: kies je leverancier op basis van vertrouwen. Je bent in bepaalde mate afhankelijk van elkaar, een goeie band is essentieel bij het halen van succes. Als dat vertrouwen er is, dan brengt het je heel ver. Zeker als je met Cyso werkt.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

19/11/2019

Persistent data in Kubernetes: permanente gegevensopslag voor jouw containerplatform

Kubernetes is een dynamisch en schaalbaar containerplatform. Maar hoe zit het met data en gegevens die je langer beschikbaar moet houden?
02/11/2023

MyCyso: beheer en inzichten

Met MyCyso bieden we tools om onze klanten beter van dienst te zijn. Wil je meer weten?
Kings of IT
08/04/2020

Kings of IT – Professionele IT support voor het MKB

Kings of IT is een groep ervaren IT mensen bij elkaar gezet om op verzoek klanten ondersteuning te bieden op het gebied van de inrichting van de werkplek.

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact