Klantcase

70% van de huisartsen belt veilig en stabiel met de cloudtelefonie van Talksome

“Als ons telefonieplatform 2 seconden ‘down’ is, is 70% van de huisartsenzorg in Nederland niet bereikbaar. Dat kan van levensbelang zijn,” aldus Daphne Wolf, CEO van Talksome. Aan wie vertrouw je dan de hosting van zo’n cruciaal platform toe? Voor Talksome is dat Cyso. Maar daar ging wel wat aan vooraf.

Talksome is een Nederlands softwarebedrijf met een modulair telefonieplatform dat ze zelf ontwikkelen: Compass. De verkoop gaat via resellers, die het platform vaak uitbreiden of integreren met eigen oplossingen. Een grote use case is de zorg: 70% van alle huisartsenposten werkt met een applicatie waar Compass de basis voor is. En dat aantal groeit.

1 Miljoen calls per week

Het telefonieplatform behandelt per week maar liefst 1 miljoen calls, waarvan bijna de helft in de zorg. Een sector die vanwege de zeer strenge eisen een perfect ijkpunt vormt voor het hele platform:

  • Altijd bereikbaar
  • Superstabiel
  • Uitermate veilig

“Veiligheid en stabiliteit zijn belangrijk voor ons. Cyso had een streep voor vanwege hun ‘trackrecord’ op deze onderwerpen en zo zijn we bij hen uitgekomen als managed hosting provider,” zegt Daphne Wolf.

Onhoudbare situatie

Voordat Talksome met Cyso ging werken, was er al een lange periode voorbijgegaan met veel downtime door hostingproblemen. “Onze oude hostingpartij kon maar niet aan onze eisen voor veiligheid, bereikbaarheid en stabiliteit voldoen, ondanks vele pogingen om dat te verbeteren. Uiteindelijk was de situatie onhoudbaar. We besloten te migreren; een beslissing die je met zo’n cruciaal platform als het onze niet zomaar neemt.”

Fan van de cloud én van privacy

Op de vraag of ze verschillende partijen hebben benaderd, klinkt een hartelijke lach. “Ja, dat kun je wel zeggen. We hebben het hele landschap bekeken. Van Amazon Cloud tot kleine lokale hostingpartijen,” zegt Wolf. “Zelf zijn we fan van de cloud vanwege de schaalbaarheid. Dat hebben we absoluut nodig om toekomstbestendig te zijn. Maar we vinden privacy minstens zo belangrijk. Daarom houden we onze hosting en dataopslag binnen Europa, het liefst in Nederland. AWS viel dus af, maar Cyso bleef in beeld, met zijn ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen én het Nederlandse Fuga Cloud als zusterbedrijf.”

Redundantie bij één partij

Voor de derde eis, optimale stabiliteit, heb je redundantie nodig: is de ene omgeving niet beschikbaar, dan wil je direct kunnen overschakelen naar de andere. Talksome denkt in eerste instantie aan twee verschillende hostingpartijen, maar kiest toch voor Cyso als enige partij. “Met verschillende datacenters in Nederland biedt Cyso redundantie en stabiliteit die we zoeken. Bovendien werken we zo met één partij die ons door en door kent. Dat praat het gemakkelijkst en is uiteindelijk voordeliger.” Na een grondige uitvraag kwam Cyso als beste hostingpartij naar voren.

Geruisloze migratie voor eindklanten

Natuurlijk pakken Talksome en Cyso ook de migratie uiterst gedegen en gecontroleerd aan met twee omgevingen naast elkaar, uitgebreide testscenario’s en een stapsgewijze migratie van de ene operationele omgeving naar de andere. “De hele migratie is geruisloos gegaan; klanten hebben nagenoeg niets gemerkt,” zegt Daphne Wolf tevreden.

Perfecte match tussen business en techniek

Toch gebeurt er bij zo’n grote migratie altijd wel iets onverwachts. “Zeker, maar dat was altijd in positieve zin. Cyso is een techneutenclub, net als wij, dus dat matcht geweldig goed; we stimuleren elkaar om tot de beste oplossing te komen, zowel technisch als voor de business. Wij leren van Cyso en zij van ons, omdat onze business met de strenge eisen voor stabiliteit en veiligheid ook hun dienstverlening op een hoger plan brengt. Er kan heel veel bij Cyso; geen vraag is te gek. Ze zijn zelfs met onze grootste resellers om tafel gegaan om hun specifieke eisen voor het gebruik van ons platform op te lossen.”

Lerend vermogen

Daphne Wolf is duidelijk tevreden; is er dan geen enkel wolkje aan de lucht? “Niet echt, behalve dan toen we direct na de migratie vol in productie gingen. De uptime haperde en er waren wat handmatige procedures die niet bleken te passen bij onze eigen dienstverlening. Maar ook hier liet Cyso zijn open houding en lerend vermogen zien. Alles was bespreekbaar en ze hebben direct een verbeterplan met aanpassingen opgezet.”

Samen succesvol

Door de samenwerking met Cyso heeft Talksome nu een stabiel en veilig telefonieplatform, volgens Wolf. Met geografische redundantie en mechanismes die een eventuele verstoring snel wegnemen.

“Ik kijk terug op een fijn traject met enorm kundige mensen die met ons meedenken en onze business begrijpen. We hebben het platform inmiddels al flink uitgebreid; nieuwe machines zijn razendsnel operationeel. Bovendien hebben we meer inzicht in en controle over ons platform, bijvoorbeeld rondom dataverbruik. Zowel doordat Cyso zelf proactief signaleert en adviseert, als door de dashboards in onze MyCyso omgeving. Aan beide kanten hebben we grote stappen gezet om zo succesvol te zijn.”

En wat zegt Cyso?

Martijn Baars, Sales Manager bij Cyso: “Talksome zocht een betrouwbare partner die de uptime, performance en veiligheid van hun telefonieplatform kon waarborgen. Een strategische applicatie, technisch complex met bovendien veel maatwerk en strenge veiligheidseisen. Zo’n vraag past perfect bij Cyso: bedrijfskritische SaaS-platformen en -applicaties ontwikkelen die primaire processen ondersteunen en 24/7 online moeten zijn. Voor de zorg, zoals bij Talksome, maar ook in heel veel andere sectoren. We begrijpen de technische én de strategische belangen; dat zit verweven in onze cultuur, al 25 jaar.”

“Al vanaf de beginfase was er de klik tussen onze techneuten en sparden ze intensief over allerlei vragen. Hoe borgen we de bereikbaarheid? Hoe gaan we om met incidenten, met onderhoud? En met innovatie, na de livegang? Zo hebben we met elkaar alle technische bouwstenen samengesmolten tot een SaaS-belplatform op maat dat optimaal bereikbaar, stabiel en veilig is voor de huisartsenzorg en alle andere eindklanten van Talksome.”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT gebied. Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Let’s talk!

Cyso stories

25 jaar Cyso
06/01/2022

2022 is jubileumjaar voor Cyso

Al 25 jaar timmert Cyso succesvol aan de weg op het gebied van networking, managed cloud en cyber security.
18/03/2024

Wat is Site Reliability Engineering (SRE)?

In de basis is SRE het technisch verbeteren van de betrouwbaarheid van een applicatie of website.
Cloud referentiearchitectuur
03/01/2024

Waarom een grondig Cloud Assessment belangrijk is

Hoe is de huidige IT infrastructuur opgezet, hoe zit het met beveiliging en uiteraard kijken we naar de kosten. Hoe kunnen we huidige IT infrastructuur verbeteren?

Interesse in een van onze diensten?

Wat is je vraag? Neem nu contact met ons op.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Cyso contact