SHA2017 komt eraan

SHA2017 komt eraan

12 January 2017 door in Events

Sinds 1989 wordt er elke 4 jaar een meerdaags evenement voor en door hackers georganiseerd in Nederland. De eerste keer, in 1989 dus, heette dit de Galactic Hacker Party en vond het plaats in Paradiso in Amsterdam. Daarna heeft het iedere keer op een andere locatie in het land plaatsgevonden. Afgelopen keer, in 2013, heette het OHM2013 (Observe. Hack. Make.) en was het op fietsafstand van Cyso bij het Geestmerambacht, iets ten noorden van Alkmaar. We zijn nu 4 jaar verder en dus vindt er dit jaar weer een editie plaats: SHA2017 (Still Hacking Anyway).


Lees ook: Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen – Cyso Group

De conferentie door de jaren heen

Het oorspronkelijke initiatief lag bij het hackerstijdschrift Hack-Tic en werd ondersteund door een subfaculteit van de Universiteit van Amsterdam, die ook een verbinding met het toen nog vrij onbekende internet verzorgde. Op alle volgende edities werd het uitgebreid met een camping zodat het echt 24-uurs evenementen werden. De conferenties zijn non profit en grotendeels op een doe-het-zelf manier georganiseerd. Er worden lezingen en workshops gegeven over een breed scala aan onderwerpen, met extra aandacht voor open source, privacy, technische innovatie en het delen van kennis. Daarnaast gaat het natuurlijk om het opdoen en aanhalen van sociale contacten.

har2009

Door de jaren heen zijn er vele leuke momenten en hoogtepunten geweest om op terug te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de spontane discussie tussen Tim Kuik (stichting Brein) en Gottfrid Svartholm (The Pirate Bay) op HAR2009 en de presentatie van Julian Assange op diezelfde editie (een klein jaar voor de grote doorbraak van WikiLeaks). Met name op technisch en maatschappelijk terrein is er altijd veel interessants te ontdekken en te leren, mede door het zeer internationale publiek dat op de conferenties afkomt.

Cyso is al jaren een vaste aanwezige

Al sinds de eerste edities van dit hackersevent zijn er mensen van Cyso bij aanwezig geweest. In het begin was dat puur uit persoonlijke interesse. De laatste paar edities stimuleert Cyso als organisatie ook zo veel mogelijk collega’s om heen te gaan. Niet alleen omdat het leuk is om bij te zijn, maar ook om technische kennis en persoonlijke contacten op te doen. De afgelopen twee edities hebben wij daarom een officiële Cyso tent op de camping neergezet. Op HAR2009 hebben we (bijna) het hele kantoor van het campingterrein verplaatst (technisch dan, het meubilair bleef gewoon in Alkmaar). Op OHM2013 deden we dat ook, en hadden we daarnaast een luxe bar, een groot zelfgemaakt LED-board van Reinier en andere collega’s en Tjebbe’s pannenkoeken voor alle campingburen en andere geïnteresseerden. Kortom: Cyso draagt het evenement een warm hart toe.

har2009

We zijn er ook dit keer weer bij

Van 4 tot en met 8 augustus vindt SHA2017 plaats in de buurt van Zeewolde. Wij zijn er uiteraard weer bij. Aankomende week vindt bij ons op kantoor de eerste brainstorm al plaats over wat we dit jaar zouden kunnen gaan doen. We hebben gelukkig nog even de tijd. Heb je ideeën voor ons? Kom maar op en laat het ons weten!


Bel me terug