Officiële opening Equinix AM2

Officiële opening Equinix AM2

9 December 2010 in Press release

Cloud-serviceprovider Cyso consolideert datacenteractiviteiten in nieuw Equinix-datacenter in Amsterdam.

Amsterdam, 9 december 2010 – Equinix, leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, maakt bekend dat Cyso, een Nederlandse leverancier van cloud-diensten, zijn datacenteractiviteiten onderbrengt in het vierde International Business Exchange-datacenter (IBX) van Equinix in Nederland (AM2). Dit nieuwe datacenter wordt vandaag feestelijk geopend.

Cyso is een van de eerste Internet Service Providers (ISP’s) in Nederland. Het bedrijf besloot onlangs zijn datacenteractiviteiten in het nieuwe state-of-the-art AM2 IBX-datacenter van Equinix onder te brengen om zo zijn portfolio uit te breiden met cloud-diensten. Cyso koos bewust voor de wereldwijde Platform Equinix-oplossing om zijn diensten internationaal te kunnen aanbieden. Het bedrijf kan hierdoor inspelen op alle eisen van klanten, ongeacht hun locatie.

“De voordelen van het onderbrengen van onze systemen bij Equinix gaan veel verder dan toegang tot betrouwbare datacenterdiensten. De echte toegevoegde waarde van Equinix ligt in de wereldwijde spreiding van zijn datacenters”, zegt Paul Bankert, Manager Business & Software Development bij Cyso. “Wij hebben ambitieuze plannen om internationaal uit te breiden en zijn ervan overtuigd dat we nu uitstekend gepositioneerd zijn om deze groei te ondersteunen.”

Naast wereldwijd bereik profiteert Cyso ook van de mogelijkheid om de prestaties van zijn cloud-diensten te optimaliseren dankzij de toegang tot meer dan 45 carriernetwerken en directe toegang tot de AMS-IX. Dit is de grootste onafhankelijke stedelijke Internet Exchange ter wereld. Cyso kan via het ecosysteem binnen enkele uren verbindingen leggen met carriers. Zo breidt Cyso zijn netwerk snel en makkelijk uit om in te spelen op klanteisen.

“Wij blijven in Amsterdam een sterke groei zien in de vraag naar onze datacenterdiensten en zijn verheugd dat we tegemoetkomen aan de eisen van Cyso bij het uitbreiden naar cloud-dienstverlening”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Nederland. “Ons unieke, wereldwijde platform biedt klanten toegang tot een rijk ecosysteem van potentiële partners. Zij kunnen verbinding leggen met andere toonaangevende bedrijven en hun zakelijke mogelijkheden optimaliseren.”

AM2 is het vierde datacenter van Equinix in Nederland. De tweede fase werd in het derde kwartaal van 2010 afgerond.

Over Cyso

Cyso is een Internet Service Provider die zich richt op het verlenen van technische innovatieve internetdiensten voor de zakelijke markt en is één van de oprichters van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Cyso levert producten van domeinregistratie tot volledig beheerde platformen en applicaties. Cyso is sinds januari 1997 actief op de internetmarkt en is een onafhankelijke en financieel gezonde organisatie. Cyso is gevestigd in Alkmaar.

Voor meer informatie: http://www.cyso.nl

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt bedrijven wereldwijd met partners en klanten op basis van een platform van hoogwaardige datacenters. Deze datacenters omvatten dynamische ecosystemen en voorzien in de breedste keus uit netwerken. Meer dan 3.100 bedrijven op het gebied van cloud-diensten, digitale content en financiële dienstverlening hebben verbindingen naar meer dan 600 netwerkserviceproviders. Deze bedrijven vertrouwen op Platform Equinix voor zakelijke groei, betere applicatieprestaties en de bescherming van hun belangrijkste digitale bedrijfsmiddelen. Equinix is actief in 35 strategische markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf investeert continu in zijn platform om groei bij klanten te ondersteunen.

Meer informatie is beschikbaar op www.equinix.com.

Perscontacten

Equinix Contact (Global)
Joan Powell
Equinix, Inc.
Telephone: +1 (650)513-7098
E-mail: joanpowell@equinix.com

Equinix Contact (Europe)
Annemieke van Baal
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Telephone: +31 (0)30 656 5070
E-mail: equinix@lvtpr.nl

Cyso
Sven Visser
Public Relations
Telephone: +31 (0)72 7513400
E-mail: sven.visser@cyso.nl

Paul Bankert
Manager Business & Software Development
Telephone: +31 (0)72 7513400
E-mail: paul.bankert@cyso.nl

Read the Official Equinix Press Release.


Bel me terug