Nieuwe online storage voor Cyso managed cloud

Nieuwe online storage voor Cyso managed cloud

10 March 2016 in Hosting Nieuws

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de ingebruikname van nieuwe storage voor onze VMware cloud platformen. Het betreft all-in apparatuur van leverancier Tintri die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in cloud infrastructuur. Het is een bewezen storage oplossing waarbij storage overal in het Cyso netwerk flexibel voor klanten beschikbaar is via een eigen glasvezelring tussen onze twee datacenters in Amsterdam. De nieuwe storage is razendsnel en hardwarematig volledig redundant uitgevoerd. Het biedt daarnaast ook verschillende softwarematige voordelen die beheer en performance analyse vereenvoudigen. We beschikken nu over één birds-eye-view management portal voor alle managed storage (Tintri Storage Management).

Burn-in testing voor ingebruikname

Voor we nieuwe apparatuur in gebruik nemen, zorgen wij er natuurlijk voor dat deze goed is getest. Bij storage is het van groot belang dat als er iets mis gaat, servers en applicaties gewoon beschikbaar blijven en dat er nooit data verloren gaat. We hebben het daarom aan een grote variatie aan tests onderworpen: stroomuitval, netwerkkabels eruit trekken, storage interfaces uitzetten, SSD disk verwijderen, enzovoorts. Het resultaat: nul downtime en nul bytes kwijt. De interne redundantie op het gebied van zowel hardware als dataopslag zorgde ervoor dat er aan de buitenkant niets te merken was van de rampen die zich aan de binnenkant voltrokken. Dus: tests geslaagd.

Uitgebreide performanceanalyse

Het andere aspect dat we wilden testen was natuurlijk de performance. Bij de keuze voor deze nieuwe storage werden uiteraard gouden bergen beloofd door de fabrikant. In de praktijk moesten die nog maar werkelijkheid blijken. Eén van de voordelen van de nieuwe apparatuur is dat het mogelijk is om niet alleen voor een gehele logische eenheid (LUN), juist per virtual machine de I/O performance en latency te meten. Dat leent zich dus prima om intensieve tests uit te voeren en de resultaten per virtual machine (VM) te kunnen zien. Die hebben we dan ook gedaan en we waren meer dan tevreden over de gemeten performance en inzichten die we hieruit hebben gekregen.

tintri results

Inmiddels honderden servers gemigreerd

Na het succesvol afronden van onze testfase is de storage in gebruik genomen en zijn VMs uit ons VMware platform verplaatst naar de nieuwe omgeving. We hebben als eerste servers gemigreerd (met Storage vMotion, dus zonder impact op de beschikbaarheid) die het meest zouden profiteren van snellere storage. Afhankelijk van de functie van een server en de software die erop draait, is deze in meerdere of mindere mate gebaat bij snellere storage. Databases gaan bijvoorbeeld merkbaar beter presteren als I/O performance hoger is. Die hebben dus voorrang gekregen op servers die er minder profijt van zouden hebben. Inmiddels zijn al enkele honderden servers van de bestaande storage omgeving naar deze nieuwe verplaatst.

Wat heeft u er nog meer aan?

Door de nieuwe software en management portal kunnen wij veel sneller diagnoses stellen bij mogelijke problemen en krijgen wij inzage in trends over het gebruik. De nieuwe storage is bijzonder flexibel in het gebruik en bij uitbreidingen; het is op elk moment mogelijk cloudservers op of af te schalen zonder impact op data en beschikbaarheid. Bovendien ondersteunt de software actieve replicatie van VMs naar een ander datacenter zodat er bij problemen per direct kan worden overgeschakeld naar een ander datacenter. Er zijn flexibele configuraties en policies te maken om in te kunnen spelen op specifieke specifieke wensen met betrekking tot performance en capaciteit. Op die manier kunnen er voor zowel zware database applicaties als lichtere workloads aparte instellingen worden gedaan. Die configuraties zijn vervolgens ook weer eenvoudig aan te passen mochten behoeftes veranderen.

Betere performance voor bestaande storage

Het resultaat van deze migraties is ook dat er meer vrije ruimte is vrijgekomen op de bestaande EqualLogic storage. Er staan nu immers minder servers op die omgevingen. Op de bestaande storage omgeving kan de migratie dus ook in een verbetering in de performance hebben geresulteerd voor klanten, met name als gevolg van een lagere latency.

Profiteer ook van onze high performance storage

In de maanden maart en april besteden wij extra aandacht aan storage technieken en oplossingen. Daarbij hebben wij een aantrekkelijke actie als u in die periode uw server bij ons onderbrengt. U ontvangt in dat geval de eerste 12 maanden 50 GB SAN storage geheel gratis. Bekijk de actiepagina.


Bel me terug