Monitoring Services

Optimale beschikbaarheid en continuïteit

Neem contact met ons op

Monitoring Services

Een cruciaal onderdeel van het leveren van onze Mission Control dienst is het kunnen verhogen van de beschikbaarheid en performance van de dienstverlening. Om dat te kunnen borgen, richten wij monitoring van systemen en services in voor onze klanten. Wij controleren daarbij een groot aantal onderdelen en resources.

Door monitoring uit te voeren, signaleren wij niet alleen als er zich problemen voordoen op uw of onze systemen, maar kunnen wij ook toekomstige problemen voorkomen door trends op bijvoorbeeld resourcegebruik te analyseren.

Enkele voorbeelden van checks

 • Beschikbaarheid en getoonde content van een website
 • Verloopdatum van een SSL certificaat
 • Duur en resultaat van een database query
 • Hoeveelheid vrije (of gebruikte) diskruimte of storage capaciteit
 • CPU, I/O en geheugengebruik
 • Resultaat van een gemaakte back-up
 • Verbindingen met transit providers
Yick Jun Fung, Customer success manager at Cyso

Hoe houden wij úw applicaties online?

Heeft u specifieke vragen over hoe wij met behulp van monitoring de beschikbaarheid en performance van uw dienstverlening kunnen verzekeren? Onze accountmanagers kunnen er alles over vertellen.

Yick Jun Fung
Customer success manager
+31 72 751 3400 sales@cyso.com

Monitoring op verschillende niveaus

Cyso monitort op verschillende niveaus, van de meest cruciale componenten van ons netwerk (en sommige gevallen daarbuiten), tot zeer specifieke componenten en applicaties. Daarmee dekken we een breed spectrum af en kunnen daardoor in veel gevallen storingen eenvoudig terugleiden tot de bron van het probleem (zoals een website die niet werkt omdat er een storing op een switch is). Een groot deel van de checks vindt elke minuut plaats; voor andere volstaat om dit één keer per dag te doen (het controleren of een dagelijkse back-up is gelukt bijvoorbeeld).

 • Core Infrastructuur

  De kern van ons netwerk wordt intensief en minutieus gemonitord. Hieronder vallen onze routers, core switches, glasvezelverbindingen en datacenters.

 • Cloud infrastructuur

  Alle onderdelen van onze cloudplatformen (waaronder cloud servers, opslagsystemen, loadbalancers en VPNs) zijn redundant uitgevoerd. Om die redundantie in stand te houden bij mogelijke problemen, controleren wij alle componenten zorgvuldig en lossen storingen zo snel mogelijk op.

 • Customer Server Laag

  We controleren niet alleen de beschikbaarheid van cloudservers en klantspecifieke VPNs en load balancers, maar ook verschillende onderdelen zoals de belasting en performance ervan, het diskgebruik en andere zaken die van belang zijn voor het functioneren van uw systemen.

 • Customer Server Applicatielaag

  Dit niveau betreft het besturingssysteem zelf en specifieke services op systemen, zoals de webserver, database en mailserver processen. Het gaat dan met name om de bereikbaarheid en belasting ervan.

 • Customer Applicatielaag

  Vrijwel iedere klant is ook geholpen met monitoring toegespitst op hun eigen specifieke applicaties en dienstverlening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eigen geschreven software, content op een website of pagina, het resultaat van een databasequery, de verloopdatum van een SSL certificaat of de beschikbaarheid van een API. Deze checks zijn altijd volledig maatwerk en worden in overleg met u ingesteld.

Monitoring checks en respons

Voor iedere check wordt er een waarde gedefinieerd die bepaalt of een check slaagt of faalt. Soms is dat eenvoudigweg het al of niet kunnen maken van een verbinding, maar voor veel andere controles geldt dat er grenswaardes worden ingesteld die het succes bepalen (zoals de responstijd of de hoeveelheid beschikbare diskruimte). In veel gevallen maken we gebruik van twee grenswaardes die aangeven of er sprake is van een waarschuwing of het overschrijden van een kritische grens.

Als een check faalt, volgt een notificatie naar onze medewerkers die vervolgens 24×7 ingrijpen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Alle gemeten waarden worden bewaard en geven informatie om trends te signaleren en verbeteringen of vereiste uitbreidingen door te kunnen voeren. Deze gegevens vormen eveneens input voor service overleggen en evaluatie van uw SLA.

Aangekondigd onderhoud

Als u als klant zelf onderhoud aan uw applicaties of website doet, kan het natuurlijk gebeuren dat als gevolg monitoring checks afgaan, terwijl er op dat moment niet ingegrepen hoeft te worden. Wij spreken daarom dergelijk onderhoud vooraf altijd door.

Zelf directe toegang tot monitoring

Monitoring en interventie vormt onderdeel van Mission Control en is er zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Wij informeren u uiteraard wel als er zich incidenten voordoen. U heeft daarnaast ook de keuze om zelf direct geïnformeerd te worden als zich problemen voordoen (via e-mail of SMS). Via ons control panel kunt u eveneens direct inzicht krijgen in de staat van de monitoring en grafieken inzien over afgelopen periodes.

blog artikelen over Security

Risico’s met compliance en CI/CD

2022-03-28
Risico’s met compliance en CI/CD

CI/CD binnen een organisatie is het proces om sneller code en software in productie te kunnen zetten, vaak door het automatiseren van specifieke processen. Maar hoe zit het met compliance in het CI/CD proces? Waar moet je rekening mee houden?

De Log4Shell kwetsbaarheid

2021-12-14
De Log4Shell kwetsbaarheid

Eens in de zoveel tijd wordt men opgeschrikt door een beveiligingslek dat de hele IT-branche in z’n grip houdt. Afgelopen vrijdag kwam daar Log4Shell bij.

De 7 lagen van cyber security

2021-12-06
De 7 lagen van cyber security

Cyber security bestaat niet uit losse componenten die de beveiliging verbeteren: het betreft een gelaagde aanpak met meerdere facetten om een alomvattende bescherming te verzorgen.

Bel me terug