Misvattingen over Managed Service Providers

Misvattingen over Managed Service Providers

15 December 2015 door in Hosting

Sommige organisaties zijn huiverig om het beheer van hun hosting uit te besteden aan een gespecialiseerde partij, maar het kan juist veel voordeel bieden wanneer u dit wel doet. Helaas zijn er misvattingen die organisaties ervan weerhouden om te kiezen voor een Managed Service Provider (MSP). In dit artikel weerleggen we enkele van deze misvattingen.

Beheer door een MSP is duurder dan het zelf doen

Men denkt vaak dat het duurder is om het beheer van hun hosting uit te besteden aan een Managed Service Provider dan het zelf te doen binnen de organisatie. Waar vaak onvoldoende over nagedacht wordt, is dat het u vaak meer geld kost om zelf gekwalificeerde mensen in dienst te nemen die dit werk kunnen doen. Bovendien zijn deze mensen moeilijk te vinden, omdat ze erg gewild zijn op de arbeidsmarkt. Om ziekte en verlof op te vangen heeft u sowieso meer dan één persoon hiervoor nodig. Deze mensen moeten continu worden bijgeschoold door de snelle veranderingen in de markt. Wanneer u kiest voor een MSP, bent u ervan verzekerd dat er altijd iemand is die het werk voor u oplost, wanneer u dat wilt. U bespaart op recruitment en personeelskosten en u kunt erop vertrouwen dat het werk wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team van experts.

Managed services zijn alleen voor grote organisaties

Er wordt vaak gedacht dat managed hosting alleen bedoeld is voor grote organisaties, omdat het duizenden euro’s per maand zou kosten. Eén van de belangrijkste kenmerken van een managed hosting provider is juist dat deze schaalbare en dus ook betaalbare oplossingen biedt voor zowel kleine als grote organisaties. De eisen die men heeft aan een managed hosting provider zijn momenteel hoger dan ooit. Daardoor moet een MSP efficiënt kunnen werken, helder communiceren en klantvriendelijke diensten kunnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Kleinere organisaties beschikken daardoor, voor een redelijke prijs, over een complete en professionele IT-afdeling.

Het is alleen alles of niets

Sommige organisaties denken dat outsourcing van hosting alleen mogelijk is wanneer men alles uitbesteedt. Niets is minder waar, want u kunt er ook voor kiezen om een deel te outsourcen en een ander deel in eigen beheer te houden. U kiest zelf welke diensten u wilt afnemen met het servicelevel dat past bij uw organisatie.

Een eigen locatie en personeel zorgen voor betere service

Voordat remote access, monitoring tools en redundante cloud platformen gemeengoed werden, zorgde een eigen locatie en eigen personeel wellicht voor betere service. Voorheen waren problemen alleen direct achter de console te verhelpen, waardoor het noodzakelijk was om snel ter plaatse te kunnen zijn. Tegenwoordig is dit grotendeels achterhaald door het gebruik van remote access cards, virtuele consoles in cloud platformen en het redundant uitvoeren van hardware infrastructuur.

Dit hoeft overigens niet te betekenen dat uw eigen IT-personeel overbodig wordt. Integendeel, veel managed service providers werken juist nauw samen met de medewerkers van hun klanten en eventueel ook met derden, zoals ontwikkelpartijen. Organisaties die de kennis van hun eigen medewerkers uitbreiden met de expertise van een MSP, zien vaak een verhoging van de performance van hun online business. Door als team samen te werken, wordt de strategie van de organisatie behartigd en kan er service en ondersteuning op maat worden geleverd door de MSP. Bovendien houden uw eigen IT medewerkers hierdoor meer tijd over voor andere werkzaamheden.


Lees ook: Wat is Anycast DNS en wat zijn de voordelen?

Alle MSP’s leveren hetzelfde, alleen de prijzen verschillen

Er zijn veel verschillende partijen die managed hosting verkopen, waarbij de prijzen erg uiteenlopen. De term ‘managed hosting’ wordt veelvuldig gebruikt, maar de service die daarbij geleverd wordt, varieert nogal per leverancier. Voor een paar tientjes per maand krijgt u natuurlijk een heel ander serviceniveau, dan wanneer u daar een paar honderd euro per maand aan spendeert. Het is dus belangrijk dat u zelf helder heeft wat u precies verlangt wanneer u kiest voor managed hosting én wat de partij waarmee u spreekt precies kan leveren voor de geboden prijs.

Managed Services geven u de keuze

De bovengenoemde misvattingen zijn slechts enkele voorbeelden van argumenten die men aandraagt om niet te kiezen voor een managed service provider. Wanneer u kiest voor managed hosting hoeft het ook niet te betekenen dat uw platform en applicaties ondergebracht moeten worden op de infrastructuur van de MSP. Indien u dat wenst, kan Cyso namelijk ook het beheer uitvoeren over platformen, applicaties of webshops die zijn ondergebracht in een public cloud zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud of Fuga Cloud.

Wij leveren managed hosting in drie verschillende servicelevels (Managed Hosting, Mission Critical Hosting en Outsourced Hosting), omdat wij begrijpen dat elke organisatie andere wensen en eisen heeft. Elk servicelevel heeft een ander accent en een ander niveau van ondersteuning. Wij kunnen elke organisatie een passende oplossing bieden.


Bel me terug