Maak uw IT’ers weer de motoren voor verandering en innovatie

Maak uw IT’ers weer de motoren voor verandering en innovatie

17 March 2017 door in Hosting

Als u als organisatie zaken doet via het internet en daar uw geld mee verdient, is het belangrijk dat u bij blijft met trends en ontwikkelingen. Zoals u ook kunt lezen in onze white paper over managed services, is stilstaan geen optie, want dan wordt u aan alle kanten ingehaald. Om die ontwikkelingen bij te kunnen blijven houden heeft u waarschijnlijk IT-personeel dat zich bezighoudt met het onderhouden en ontwikkelen van uw systemen en applicaties. In de praktijk zien wij dat een eigen IT-afdeling vaak een remmende factor blijkt te zijn. Hoe maakt u van uw IT’ers weer de motor voor innovatie?

Dat ligt meestal niet aan de mensen zelf, maar aan de omstandigheden waaronder zij opereren. De oorzaak ligt hem in het feit dat uw mensen te veel tijd kwijt zijn aan lopende werkzaamheden die niets van doen hebben met vernieuwing en innovatie. Zij krijgen niet de kans om te werken aan de volgende stap in uw IT-strategie, maar zijn vooral bezig de status quo te bewaken.

Outsourcing is geen teken van onkunde

Natuurlijk kunnen uw eigen IT’ers uw systemen en applicaties prima in de lucht houden. Outsourcing van deze taken is ook niet een klap in het gezicht van uw eigen mensen. Juist niet. Het is het richten van de aandacht op de juiste zaken. Wij als hostingbedrijf ontwikkelen toch ook geen hardware voor servers en storage of een virtualisatieplatform? Richt u op de techniek die u verzorgt voor uw klanten. Dat is uw core business; datgene dat dat vervolgens mogelijk maakt waarschijnlijk niet. Waarom zou u het uzelf lastiger maken dan noodzakelijk en tijd en energie steken in zaken die u net zo goed door anderen kunt laten doen?


Lees ook: Wat is Anycast DNS en wat zijn de voordelen?

In de huidige markt is het nodig om te blijven innoveren met uw dienstverlening. Daar krijgt u de kans niet toe als u dat ook voor alle onderliggende technologie zou moeten doen. Als u de ontwikkelingen in de hostingbranche zelf zou moeten bijhouden en implementeren, houdt u geen tijd over voor het blijven vernieuwen van uw eigen diensten en producten. Voor Cyso behoren de ontwikkelingen in de cloud en hosting sector wel tot de core business. Dus wees slim, en benut onze expertise.

Uw IT-personeel kan weer ‘ja’ gaan zeggen

Hoe vaak heeft uw IT-afdeling of development team tegen u gezegd: “Nee, het kan niet. Te druk, geen tijd voor.” Te vaak waarschijnlijk. Maar als u nou eens meer tijd voor ze vrijmaakt door taken te outsourcen naar een MSP, kunnen zij weer vaker na gaan denken over grotere, innovatieve ideeën. De kans is groot dat ze een volgende keer ‘Ja’ zullen zeggen als u een nieuw idee heeft. En ze hebben ook weer de tijd om zelf nieuwe ideeën uit te werken en te implementeren.

Gegevens uit ondermeer het Global Outsourcing Survey van Deloitte uit 2016 ondersteunen dit. Het laat zien dat outsourcing door veel organisaties gezien wordt als een belangrijke manier om middelen vrij te maken zodat interne innovatie gestimuleerd kan worden.

U wordt aantrekkelijker als werkgever

Er is nog een goede reden om uw IT’ers de kans te geven om te werken aan vernieuwing; u wilt ze vasthouden. Er is al jaren een schaarste aan goed IT-personeel in de markt. Als uw personeel zich voornamelijk bezig moet houden met werkzaamheden die ze eigenlijk niet interessant vinden, loopt u de kans dat ze om zich heen gaan kijken naar een andere uitdaging. Andersom is het ook waar; als u bekend staat als een bedrijf waar mensen de kans krijgen om daadwerkelijk met innovatief werk aan de slag te kunnen, bent u misschien juist een magneet voor technisch professionals die een nieuwe uitdaging zoeken.

Dus.. laat het over aan de experts

Outsourcing van beheer naar een Managed Service Provider (MSP) is al jaren een toenemend fenomeen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Voorheen voor beheer van fysieke servers in een datacenter, nu voor uw public, private of hybride cloud infrastructuur. Meer informatie en redenen om te kiezen voor outsourcing van beheer over uw IT-infrastructuur vindt u in onze white paper “De noodzaak van Managed Services”.


Bel me terug