Enterprise loadbalancing diensten

Enterprise loadbalancing diensten

21 November 2011 door in Hosting Security

Twee belangrijke uitdagingen waar online dienstverleners mee geconfronteerd worden zijn schaalbaarheid en prestaties. Als u een dienst heeft die nog erg onvoorspelbaar groeit of te maken heeft met hoog piekgebruik, dan is het vaak moeilijk om uw platform mee te laten groeien met de vraag. Hoe vangt u extreme drukte op en zorgt u dat u kan schalen? Met enterprise loadbalancing.

Door gebruik van Cloud servers kunt u schommelingen al enigszins opvangen door de capaciteit van een server flexibel aan te passen. Om echter ook in de breedte te kunnen schalen en extreme drukte op te vangen, is het gebruik van loadbalancing een veel completere oplossing. Een hoogwaardige loadbalancing oplossing vormt een belangrijke schakel in de Cyso Security Pyramide voor de continuïteit en veiligheid van uw dienstverlening. Professionele loadbalancers zijn echter duur. Bij Cyso kunt u gebruik maken van enterprise loadbalancing apparatuur voor een voordelig maandelijks tarief, en voorkomt daarmee hoge investeringen.

NIeuwe application Delivery Controllers van A10 Networks

Zoals al vermeld in onze nieuwsbrief van augustus, beschikken wij sinds kort in twee verschillende datacenters over nieuwe Application Delivery Controllers van fabrikant A10 Networks. Klassieke loadbalancing diensten zorgen voor een verdeling van internetverkeer over verschillende achterliggende systemen, maar deze nieuwe devices bieden daarnaast een rijk scala aan aanvullende mogelijkheden om de beschikbaarheid en capaciteit van uw diensten fors te verhogen. Middels dit artikel willen wij een aantal van deze mogelijkheden nader toelichten.

Enkele mogelijkheden uitgelicht

A10 Networks, opgericht in 2004, is een snelgroeiende fabrikant van high performance producten die internet applicaties versnellen, optimaliseren en beveiligen. De AX Serie is een nieuwe generatie loadbalancers die bedrijven en service providers helpt om op te schalen en de beschikbaarheid van hun applicaties te maximaliseren. De AX Serie is revolutionair volgens huidige standaarden door de toepassing van het geavanceerde Advanced Core Operating System (ACOS) dat vanaf de grond af is ontworpen met schaalbaarheid in gedachten. ACOS is exponentieel veel sneller dan andere verkrijgbare systemen. De door Cyso aangeschafte loadbalancers zijn voorzien van zeer veel mogelijkheden, waarvan wij er hier een aantal uitlichten.

Eenvoudige migratie naar IPv6

De nieuwe loadbalancers bieden uitgebreide IPv6 mogelijkheden. Naast volledige ondersteuning van het protocol, bevatten ze ook functionaliteit om de migratie erheen te vereenvoudigen. De loadbalancers ondersteunen het vertalen van IPv4 naar IPv6 adressen en vice versa. Door het gebruik van NAT64 en DNS64 (en verschillende andere mogelijkheden) kan er tussen IPv4 en IPv6 netwerken gecommuniceerd worden om het migratietraject te vergemakkelijken.

Schaalbaar door de integratie met uw Apps

De loadbalancers zijn voorzien van een REST API waarmee externe applicaties de mogelijkheid krijgen om invloed uit te oefenen op het gedrag van de loadbalancers of gegevens op te vragen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om statistieken vanuit de loadbalancer direct te gebruiken in uw applicaties, centraal sessiemanagement te verzorgen, of automatisch servers via VMware vCenter toe te voegen of te verwijderen bij grote schommelingen in het gebruik van uw diensten.

Verhoogde capaciteit voor uw SSL diensten

Als gevolg van intensief gebruik van SSL versleuteling kan het zijn dat uw servers overbelast raken door een hoge CPU belasting. Door het coderen en decoderen van gegevens te verplaatsen naar de loadbalancers vermindert u de belasting op uw web- en applicatieservers, waardoor de capaciteit van uw platform fors toeneemt. Tegelijkertijd stelt het u in staat het beheer over uw SSL certificaten te centraliseren en het beheer daardoor te vereenvoudigen.

Geavanceerde loadbalancing

De loadbalancers kunnen niet alleen op serverniveau of op basis van hostname het verkeer verdelen, maar bijvoorbeeld ook op applicatieniveau, op basis van huidige serverbelasting of op responsetijden. De mogelijkheden van de AX serie garanderen beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw applicaties door geavanceerde server loadbalancing mogelijkheden en flexibele controles op de status van uw servers. Door de ondersteuning van zowel IPv4 en IPv6 maakt u een keuze voor zowel nu als voor toekomstige implementaties.


Lees ook: Wat is Anycast DNS en wat zijn de voordelen?

Naadloze failover: Hogere beschikbaarheid

De AX Serie loadbalancers zijn intern redundant uitgevoerd en zijn voorzien van technologie om uitval van achterliggende switches in het netwerk te detecteren en op te vangen. Daarmee kan een naadloze failover gerealiseerd worden (ook tussen datacenters) om 100% beschikbaarheid van uw bedrijfskritische diensten te bieden en zelfs bestaande gebruikerssessies te behouden in het geval van een failover.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van de nieuwe loadbalancers. Als u alle functionaliteit wilt weten, kunt u dit bekijken op de website van A10 Networks.

Hoe kunt u ervan profiteren?

De nieuwe loadbalancers bieden de mogelijkheid om de beschikbare capaciteit te configureren en te verdelen over verschillende gebruikers, netwerken en servers. Daardoor is het mogelijk om een deel van de gehele capaciteit van de loadbalancers te reserveren als u wilt profiteren van de mogelijkheden. Voor een aantrekkelijk maandelijks tarief krijgt u de beschikking tot alle mogelijkheden van deze devices en voorkomt u dat uzelf hoge investeringen hoeft te doen in dergelijke apparatuur en het beheer erover moet uitvoeren. Heeft u interesse in het gebruik van deze nieuwe enterprise loadbalancers? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling voor mogelijkheden en tarieven.


Bel me terug