De Nederlandse leverancier is de favoriet voor cloud-diensten

De Nederlandse leverancier is de favoriet voor cloud-diensten

3 March 2022 door in Cloud

De Dutch Cloud Adoptie Monitor van 2020-2021 heeft ruim 200 bedrijven ondervraagd welk type leverancier men kiest voor de cloud. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft kiest voor een Nederlandse partij voor begeleiding in en rond het gebruik van de cloud. Van die groep kiest zelfs 28,6% voor een lokale IT leverancier.

Er zijn verschillen in de branches onderling. Zo kiezen de transport en logistiek, zakelijke dienstverlening en de IT sector voor grotere cloud platformen. Voor de zorgsector en productiefactoren zoals de (land)bouw en industrie heeft de eigen lokale IT-dienstverlener de voorkeur.

Het MKB kiest nog vaker voor een lokale dienstverlener (ruim 32%). Grotere bedrijven kiezen vaker voor een cloud platform als Azure of AWS (bijna 25%), maar schakelen daarnaast ook een Nederlandse service provider in.

Binnenkort komt de Dutch Cloud Community met het volledige onderzoek van de Dutch Cloud Adoptie Monitor.

Cloud van Nederlandse bodem

Bij Cyso staat jouw (klant)data op Nederlandse bodem. Cyso heeft 25 jaar ervaring op het gebied van cloud diensten en is een 100% onafhankelijke Nederlandse partij met roots in Alkmaar en 2 Nederlandse datacenters. Wij helpen je om jouw bedrijfskritische platformen en applicaties 24×7 online te houden. Als onafhankelijke Nederlandse partij zorgen we voor een passende cloud-neutrale oplossing voor elke business case. Cyso is daarnaast ISO 27001, ISO 20000 en NEN 7510 gecertificeerd.

Ook gebruik maken van de Nederlandse cloud?


Neem contact met ons op


Bel me terug