Cyso lanceert publieke OpenStack Cloud Fuga in Nederland

Cyso lanceert publieke OpenStack Cloud Fuga in Nederland

24 September 2015 in Press release

ALKMAAR – Cyso Managed Hosting lanceert één van de eerste publieke OpenStack clouds van Nederland. Vanaf 25 september is deze innovatieve Infrastructure as a Service (IaaS) dienst beschikbaar onder de naam Fuga. De nieuwe cloud dienst is ondergebracht in datacenters in Amsterdam en maakt het mogelijk om hostinginfrastructuur volledig te schalen naar behoefte en zodoende het verbruik aan te laten sluiten op het bedrijfsresultaat.

Het Fuga platform is gebaseerd op OpenStack, het revolutionaire en innovatieve opensource project, dat omarmd en ontwikkeld wordt door duizenden vrijwilligers én nagenoeg alle grote multinationals uit de IT wereld. Fuga maakt gebruik van de meest recente versie van het OpenStack platform. Bovendien is er voor aanvullende ondersteuning van de dienst een community support portal in het leven geroepen.

Razendsnel

Om de hoogst mogelijke performance aan gebruikers te kunnen garanderen, is het Fuga platform uitgerust met SSD storage en razendsnelle netwerkinfrastructuur. Gebruikers kunnen de public cloud infrastructuur beheren en automatiseren via een web interface en de publieke OpenStack API.

“Fuga is zeer geschikt voor organisaties, die hun hardware infrastructuur willen uitbesteden, zoals service providers en software ontwikkelaars. De uitgebreide mogelijkheden voor schaalbaarheid en automatisering van de infrastructuur sluiten naadloos aan bij de huidige ontwikkelingen op het gebied van DevOps en service orchestration. Door de hoge schaalbaarheid en omdat er vooraf geen investeringen aan te pas komen, past het bovendien uitstekend bij startups,” aldus Paul Bankert, medeoprichter van Cyso en projectmanager Fuga.

Launchparty Openstack cloud FUga

Na een intensieve ontwikkelperiode en een bètatestperiode van 6 maanden heeft de soft launch plaatsgevonden op dinsdag 8 september. De publieke lancering wordt op 25 september gevierd met een launchparty op het kantoor van Cyso in Alkmaar. Informatie over Fuga, de publiek OpenStack cloud, is te vinden op: https://fuga.cloud

Over Cyso

Cyso is een toonaangevende Nederlandse leverancier van managed hosting voor de zakelijke markt. Cyso levert maatwerkoplossingen en beheer voor complexe, bedrijfskritische platformen en applicaties. Cyso gelooft in een nauwe samenwerking met klanten en partners om haar dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Het klantportfolio bestrijkt onder meer financiële instellingen, internet service providers, overheidsinstellingen en software vendors. Waar kunnen wij u mee helpen? Neem contact met ons op!


Bel me terug