Cyso en de DHPA

Cyso en de DHPA

22 August 2008 door in Hosting

Naast mijn rol binnen Cyso ben ik secretaris van de Stichting DHPA (Dutch Hosting Provider Association). In oktober 2007 was Cyso één van de oprichters van deze stichting. Het idee voor deze stichting is ontstaan op een gezellige borrel van een van onze leveranciers toen ik in gesprek raakte met een van onze concurrenten. Wij merkten al snel dat er op de markt een aantal knelpunten zijn die klanten weerhouden managed hosting diensten af te nemen. Enkele knelpunten die wij tegen kwamen waren de moeilijke definitie van de term managed hosting, de onbetrouwbaarheid van sommige concurrenten en de moeilijke leesbare Service Level Agreements, afgekort SLA.

We hebben daarom een lunch gepland, een aantal concurrenten gebeld en onze ideeën voorgelegd. Er bleek een grote behoefte te zijn aan een club / vereniging / stichting die de gezamenlijke belangen van onze managed hosting branche kon vertegenwoordigen. In het verleden zijn er verschillende initiatieven geweest, maar die zijn allemaal mislukt. We hebben het daarom anders aangepakt. We hebben eerst de grote jongens binnengehaald en een aantal minimum eisen neergezet voor een donateurschap. De DHPA is hierdoor een stichting geworden waarin de 16 grootste partijen op de Nederlandse markt zijn vertegenwoordigd. Als u over het internet surft, uw e-mail ophaalt of online uw boekhouding doet is de kans heel groot dat u of uw leverancier zaken doet met een DHPA deelnemer en wat dat betekent wil ik graag uitleggen:

De DHPA tracht transparantie op de markt te brengen om zo het gebruik van managed hostingdiensten te stimuleren. Zo hebben DHPA deelnemers een bewezen staat van dienst en heeft iedere deelnemer zich gecommiteerd aan de DHPA code of conduct. Alle DHPA deelnemers maken gebruik van het DHPA SLA raamwerk. Het DHPA SLA raamwerk biedt een duidelijke structuur en basisdefinities waaraan een SLA van deelnemers moet voldoen zodat u weet u wat u kunt verwachten en een doordachte keuze kunt maken.

Voor haar deelnemers houdt de DHPA de actuele (politieke) ontwikkelingen in de gaten en neemt actief deel in diverse inspraakorganen om de belangen van haar deelnemers en klanten te beschermen. Door als aanspreekpunt voor de media te fungeren wil de DHPA positieve beeldvorming over de hostingindustrie bevorderen en een gezond tegengas bij feitelijke onjuistheden bieden.

De doelen van de DHPA

De DHPA streeft ernaar de belangrijkste spelers in de Nederlandse Hosting industrie te verenigen. Ons belangrijkste doel is de hostingindustrie verder te professionaliseren door middel van:

  1. Het profiel van de hostingindustrie duidelijk te versterken

  2. Een duidelijk beeld en overzicht van de hostingindustrie te verstrekken

  3. Het uitwisselen van kennis

  4. Het zijn van een aanspreekpunt over de hostingindustrie voor organisaties, media, onderwijs, politiek en andere belanghebbenden

  5. Het stimuleren van de hostingindustrie als werkgever

Meer informatie over de DHPA vindt u op de website. U kunt mij ook een e-mail sturen.

Door het voortouw te nemen en actief bij te dragen aan de verdere professionalisering van de hostingmarkt wil Cyso organisaties bewust maken van de rol die een hoster heeft binnen uw dagelijkse dienstverlening. Bel of mail daarom gerust met ons als u vragen heeft over hosting of andere ICT vraagstukken. Onze medewerkers staan u graag met deskundig advies te woord.


Bel me terug