Cyso breidt datacenterruimte uit in Equinix AM2

Cyso breidt datacenterruimte uit in Equinix AM2

16 February 2012 in Press release

equinixVanaf de tweede helft van februari heeft Cyso de beschikking over een forse uitbreiding van de datacenterruimte in het Equinix AM2 datacenter in Amsterdam. De extra capaciteit is met name nodig om de groei van de Cloud dienstverlening op te vangen. De afgelopen jaren is de vraag zodanig toegenomen dat de beschikbare ruimte, die eind 2010 is ingeschat bij het betrekken van het datacenter, onvoldoende bleek te zijn voor verdere groei in 2012 en verder. Om fysieke belemmeringen in Cyso’s ambities te voorkomen, is besloten om zo snel mogelijk uitbreiding te verzorgen.

In het afgelopen jaar zijn de ervaringen met de faciliteiten van en de samenwerking met Equinix dermate positief geweest, dat besloten is om de vereiste extra capaciteit bij dit datacenter af te nemen. De bestaande suite in Equinix AM2 zal worden vergroot om ruimte te bieden aan de nieuwe uitbreiding. “Door de High Density faciliteiten van Equinix kunnen wij optimaal gebruik maken van de nieuwe ruimte. De wijze waarop wij de hardware infrastructuur van onze Cloud platformen inrichten, stelt zeer hoge eisen aan de stroom- en koelingscapaciteit van onze datacenters,” aldus Aldert Hazenberg, Manager Operations bij Cyso. “Equinix is een partner waar wij zeer prettig mee samenwerken en die uitstekend kan voorzien in onze wensen.”

De extra ruimte is inmiddels opgeleverd en klaar om in gebruik genomen te worden. De komende weken zal de cold corridor worden verlengd en worden extra hoge racks geplaatst. De verwachting is dat in maart de eerste servers opgeleverd zullen worden in de nieuwe ruimte.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) verbindt bedrijven wereldwijd met partners en klanten op basis van een platform van hoogwaardige datacenters. Deze datacenters omvatten dynamische ecosystemen en voorzien in de breedste keus uit netwerken. Meer dan 3.100 bedrijven op het gebied van cloud-diensten, digitale content en financiële dienstverlening hebben verbindingen naar meer dan 600 netwerkserviceproviders. Deze bedrijven vertrouwen op Platform Equinix voor zakelijke groei, betere applicatieprestaties en de bescherming van hun belangrijkste digitale bedrijfsmiddelen. Equinix is actief in 35 strategische markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf investeert continu in zijn platform om groei bij klanten te ondersteunen.

Voor meer informatie: www.equinix.com

Over Cyso

Cyso is een Internet Service Provider die zich richt op het verlenen van technische innovatieve internetdiensten voor de zakelijke markt en is één van de oprichters van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Cyso levert producten van domeinregistratie tot volledig beheerde platformen en applicaties. Cyso is sinds januari 1997 actief op de internetmarkt en is een onafhankelijke en financieel solide organisatie. Cyso is gevestigd in Alkmaar.

Voor meer informatie: www.cyso.nl


Bel me terug