Updates Coronavirus / COVID-19

Alle berichtgeving rondom onze maatregelen betreffende het coronavirus.

English version of this page

Update: 19 maart 2020

Inmiddels werken we bij Cyso ook 100% thuis. Dat betekent niet dat er voor onze klanten iets verandert. Alle systemen en processen draaien door en zijn onder controle. Alle afdelingen werken gewoon zoals je van ons gewend bent, waaronder operations, delivery en uiteraard onze servicedesk. Zij blijven gewoon dag en nacht in touw om onze klanten te ondersteunen.

Maar bovenal: we staan klaar om te helpen! Lukt het jouw organisatie niet om het thuiswerken goed voor elkaar te krijgen? Twijfel je of jouw thuiswerkoplossing wel veilig is? Heb je tips nodig om jouw IT-processen soepel te blijven laten verlopen? We helpen je graag om je door deze moeilijke periode heen te loodsen. Neem gewoon contact met ons op!

Een voorbeeld van een klant die we hebben kunnen helpen is Familienet. Familienet zorgt ervoor dat families berichten, foto’s en video’s kunnen delen via een veilige persoonlijke pagina. Nu veel opa’s en oma’s aan huis gekluisterd zijn en geen bezoek kunnen ontvangen, is contact met hun familie via internet belangrijker dan ooit. Familienet heeft daarom besloten om tijdelijk hun diensten gratis aan te bieden aan zorginstellingen. Cyso helpt Familienet door kosteloos de benodigde extra capaciteit beschikbaar te stellen om dit mogelijk te maken.


De kinderen van onze eigen collega’s kunnen natuurlijk ook niet naar school en moeten vanaf thuis onderwijs volgen. Daarom hebben wij al onze extra en reserve laptops meegegeven om hierbij te helpen.

Kortom: wij doen ons uiterste best om te helpen en staan klaar om dat ook voor jou te doen. Laat het ons vooral weten.


Update: 18 maart 2020

CYSO heeft de deelname aan Zorg & ICT moeten annuleren omdat de nieuwe data gelijkvallen met Money2020 waar we wel aanwezig zullen zijn.


Update: 16 maart 2020

CYSO helpt mee in het onderzoek naar het Coronavirus door overcapaciteit in te zetten voor Folding@home. Lees hier op de site van Folding@home meer en doe ook mee!


Update: 12 maart 2020

Omdat onze gezondheid een van de belangrijkste zaken is in ons leven, maken wij ons bij Cyso ook zorgen om het coronavirus. Om de continuïteit van onze dienstverlening over langere periode te bewaken gaan wij vanaf vandaag daarom preventief een extra set maatregelen nemen;

  • Wij splitsen de medewerkers van de Cyso Group op een in A en een B kant. Het ene team werkt een hele week thuis. Het andere team op kantoor. De daaropvolgende week draaien wij het om.
  • Alle bijeenkomsten op de Roeter (kantoor Cyso) worden uitgesteld.
  • Onze aanwezigheid op evenementen en congressen wordt vermeden.
  • Afspraken met klanten worden zoveel mogelijk op afstand gedaan.
  • Bij ziekte blijven medewerkers thuis en komen pas na overleg weer op kantoor.

De onderstaande maatregelen maakten reeds onderdeel uit van onze werkwijze:

  • Onze thuiswerkfaciliteiten waren reeds op orde en worden permanent gebruikt. Wij verwachten dan ook nauwelijks impact.
  • Vrijwel alle apparatuur en servers zijn van zichzelf redundant. Wij staan in nauw contact met onze leveranciers over hun maatregelen om de aanvoer van reserveonderdelen niet te laten stokken.
  • Alle cruciale functies zijn dubbel uitgevoerd; kennis en documentatie wordt actief bijgehouden.
Bel me terug